A következő hétvégén is élénk forgalom várható Röszkén és Csanádpalotán

Torlódás a röszkei határátkelőnél 2014. július 19-én. A kilépő személyautóknak 3 órát, a buszoknak és a kamionoknak 1 órát kell várakozni. MTI Fotó: Donka Ferenc

A szabadságukra utazó és az onnan visszatérő vendégmunkások miatt a következő hétvégén is élénk forgalom várható a röszkei és csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Kilépésre várakozó járművek az M5-ös autópályán a röszkei határátkelőhely előtt 2014. augusztus 1-jén. Az átkelőnél a Nyugat-Európában dolgozó és szabadságukra hazatérő, illetve a vakáció leteltével visszautazó vendégmunkások miatt jelentős torlódás alakul ki hétvégenként. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Illusztráció – Röszkei határátkelő. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Szabó Szilvia elmondta, az elmúlt hétvégén több mint kétszázezer utazó használta a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyet. Bár a forgalom erős volt, a várakozási idő egyik helyen sem haladta meg a két órát.

Röszkén, a hétvégén a ki-, illetve belépők száma szinte megegyezett, valamivel több mint 50 ezer utast regisztráltak mindkét irányba, emellett 15 ezer járművet ellenőriztek a határrendészek. Csanádpalotán szintén elérte a százezret az utasok száma, akik több mint 32 ezer járművel érkeztek az átkelőhöz – tudatta a főhadnagy.

A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legkritikusabb időszak augusztus első két hete, amikor hétvégente mindkét irányban jelentős várakozások alakulhatnak ki az átkelőhelyeken, majd augusztus utolsó két hetében már a belépő forgalom lesz erősebb.

A rendőrség a hazai és külföldi társszervekkel együttműködve felkészült arra, hogy a csúcsforgalom idején a két határátkelőhely teljes kapacitáson működjön. Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt – közölte a szóvivő.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: MTI Fotó – Donka Ferenc

 

(Ezt a cikket 122 alkalommal tekintették meg.)