Gazdaság Hírek Szervezetek hírei

Zárt részvénytársasággá alakulhat ismét a Wáberer’s

A Waberer’s International Nyrt. visszaalakul zártkörű részvénytársasággá, amennyiben a részvényesk jóváhagyják a cég rendkívüli közgyűlésének napirendje szerinti előterjesztést.

Fotó: ORFK felvétele - H.Szabó Sándor
Fotó: ORFK felvétele – H.Szabó Sándor

A 2016. július 15-ére szóló meghívót a társaság csütörtökön tette közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján, miután szerdán bejelentették, hogy Mid Europa Partners magántőke-befektetési alap teljes ellenőrzést szerzett a Waberer’s-ben, megvásárolva a céget alapító eddigi fő tulajdonos, Wáberer György tulajdonrészét a társaságban. A Mid Europa így 56,8 százalékos részesedését 97,1 százalékra növeli.

A tranzakció a versenyhatóság jóváhagyása után zárul le.

Bethlen Miklóst, a Mid Europa partnere és budapesti irodájának vezetője közölte: készek arra, hogy tovább támogassák a társaságot a következő növekedési fázisában, a célokat a jelenlegi menedzsmenttel kívánják megvalósítani.

A közgyűlési meghívó szerint a tulajdonosok döntenek még vezető tisztségviselők választásáról, valamint munkavállalói résztulajdonosi program létrehozásáról a cégben.

A Waberer’s International Nyrt. tavaly kezdeményezte részvényeinek tőzsdére vitelét. Novemberben azonban a kedvezőtlen nemzetközi helyzetre hivatkozva a tervezett részvénykibocsátás elhalasztásáról határoztak. A cég részvényeit október 6-án vették fel a BÉT terméklistájára.

A társaság tavalyi árbevétele 5,3 százalékkal, 522,5 millió euróra emelkedett, mérleg szerinti eredménye elérte a 12,4 millió eurót, 12,1 százalékkal nőtt a megelőző évhez képest – közölte a társaság korábban az MTI-vel. A társaság a nemzetközi közúti fuvarozás feltételeinek jelentős romlása ellenére növelni tudta EBITDA – a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti – eredményét, amely 2015-ben 69,3 millió euró volt, 3,1 százalékkal több, mint 2014-ben.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: MTI Fotó – Koszticsák Szilárd

 

 

(Ezt a cikket 250 alkalommal tekintették meg.)