Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

Csaknem negyvenezer járművezetőt ellenőriztek a rendőrök a hétvégén

Csaknem negyvenezer járművezetőt ellenőriztek a rendőrök a hétvégén az ittas vagy bódult állapotban lévő sofőrök kiszűrésére megtartott országos akció keretében, több mint háromszáz ember ellen eljárást indítottak – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kedden a police.hu honlapon.

Rendőrök az M1-es autópályáról az M15-ös autóútra terelik a forgalmat Levél határában 2015. szeptember 14-én. Az osztrák hatóságok ezen a napon reggel lezárták az M1-es autópálya nickelsdorfi (miklóshalmai) határátkelőjét Bécstől Budapest felé a várhatóan nagy menekültáradat miatt. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Illusztrációs – MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Tispol Drugs & Alcohol elnevezésű akció a Tispol- (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) tagállamok európai szintű, összehangolt közúti ellenőrzése – írták.

Hozzátették: az akció ideje alatt, péntektől vasárnapig csaknem 40 ezer járművezetőt ellenőrzött a hatóság, 307 sofőr ellen indítottak eljárást ittas vagy bódult állapotban történt járművezetés gyanúja miatt. Az ellenőrzés során hét olyan embert fogtak el, aki körözés hatálya alatt állt.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: MTI Fotó – Kelemen Zoltán Gergely

 

 

(Ezt a cikket 28 alkalommal tekintették meg.)