Autópálya Gazdaság Hírek Közút

Jelentős fejlődést várnak az M4-es gyorsforgalmi út M0-s és Cegléd közötti szakaszának megépülésétől

Jelentős fejlődést várnak az M4-es gyorsforgalmi út M0-s és Cegléd közötti szakaszának megépülésétől – mondták el közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatójukon a térség országgyűlési képviselői Monoron.

M4-autopalya-tablaAz M4-es gyorsforgalmi út M0-Cegléd közötti szakaszának tervezésére és kivitelezésére kedden jelent meg közbeszerzési felhívás, eredményes eljárás esetén az év végén megkezdődhetnek a 44,3 kilométer hosszú út kivitelezési munkálatai.

A kivitelezést két szakaszban végzik: Üllő-Albertirsa között 30 kilométer hosszúságban, illetve Albertirsa és Cegléd között 14,3 kilométeren. Pogácsás Tibor (Fidesz) emlékeztetett arra, hogy a megépülő gyorsforgalmi út Pest megye egész keleti és középső részére hatással lesz mind az ipar, mind a lakóterületek fejlesztése, munkahelyek teremtése szempontjából.

Hangsúlyozta: a gyorsforgalmi út tehermentesíti a környező településeket, és felgyorsítja az összeköttetést Budapesttel. Elmondta, hogy a sikeres közbeszerzést követően ez év végén, legkésőbb jövő év tavaszán megkezdődhet az építkezés, és 2019-re be is fejeződhet. Czerván György (Fidesz) arra hívta fel a figyelmet, hogy a beruházás komoly hatással lesz a régi nagykátai járás településeinek életére. Kiemelte, hogy a gyorsforgalmi úttal a Tápiómente lehetőséget kap a felzárkózásra.

Földi László (KDNP) egyebek mellett arra mutatott rá, hogy a Cegléd és Ceglédbercel közötti szakasz a tervek szerint 2018. márciusig el is készül. A képviselő felidézte: a térség 50 kilométerre van a ferihegyi repülőtértől, ám az autópálya vagy a gyorsforgalmi út hiánya elriasztotta a befektetőket. Hozzátette: bízik abban, hogy a beruházásnak köszönhetően nemcsak új munkahelyek, új ipari területek jönnek létre, hanem az idegenforgalom is fejlődhet azzal, hogy a ceglédi termálfürdőhöz új leágazás épül.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: MTI Fotó – Bugány János

 

(Ezt a cikket 126 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical