Busz hírek Hírek Kiállítások Márkahírek Rendezvények Scania

A BusExpon népszerűsítette a Scania a Citywide típusú autóbuszát

A 2016-os szakmai kiállításon több mint ötezer négyzetméteren 46 kiállító mutatkozott be, köztük a Scania Hungária Kft. is. A rendezvényen a felvonultatott buszok megtekintésén felül konferencián is tájékozódhattak az érdeklődök a szakmáról, és múltbeli utazáson vehettek részt a nosztalgiabuszok láttán.

Forrás: Scania
Forrás: Scania

A zsámbéki Drivingcamp immár negyedik alkalommal adott otthont az autóbusz-kiállításnak, ahol a Scania mellett számtalan más gyártó is jelen volt. A svéd járműipari cég aktuális termékválasztékából a Citywide LF-et állította ki. Az alacsony padlós városi autóbuszt leginkább menetrend szerinti járatként használják. A jármű rövid utazási távolságokra és nagy utasáramlásra, valamint utaskapacitásra van tervezve, kevesebb ülő és több állóhely kialakítással. A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. tulajdonában levő kiállított busz 12 m-es ugyan, azonban csuklós változatban is készül. Motorja 250–320LE teljesítménykategóriában választható a Scania Euro6-os motorválasztékából, amely bármelyik, jelenleg kereskedelmi forgalomban elérhető alternatív üzemanyaggal (CNG, CBG, biodízel, etanol) is üzemeltethető.

Forrás: Scania
Forrás: Scania

A 28+4 ülő- és 50 állóhellyel ellátott busz első, középső és hátsó dupla ajtajai megteremtik a lendületes fel- és leszállást, illetve a komfortérzetet növeli a légkondicionált utastér is. Az utastájékoztató rendszer részeként a GPS alapú hangbemondás és a megálló-léptetés a buszvezető mindennapi munkáját könnyíti meg.

Forrás: Scania

(Ezt a cikket 259 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro