Ajánlatok Busz hírek Hírek

Talmácsi Gábor jól vizsgázott buszvezetőként – A Shell bemutatta a Rimula termékcsaládot a BusExpon

Shell Rimula motorolajok: A legmagasabb szintű gondoskodás

A Shell bemutatja a Rimula termékcsaládot, amely az egyik legismertebb és legelismertebb motorolajcsalád a nagyteljesítményű dízelmotorok piacán. Most az eddig is rendkívül széles Rimula paletta újabb teljesítményszinttel bővült: örömmel jelentjük be a nagyteljesítményű dízel motorolajok új szintjét, a Shell Rimula Ultra 5W-30 motorolajunkat.

Forrás: Just Creative Kommunikációs Ügynökség
Forrás: Just Creative Kommunikációs Ügynökség

A 2016-os BUSEXPO tökéletes helyszínt nyújt újdonságunk bemutatására, amelynek keretében Talmácsi Gábor, a Shell kenőanyagok nagykövete kipróbálhatott egy CNG hajtású, vagyis folyékony földgázzal üzemelő és ezáltal rendkívül tiszta üzemű MAN buszt a zsámbéki Driving Camp vezetéstechnikai pályán. Továbbá az április 20-i rendezvényen debütált Shell Rimula demóautónk, amellyel az év folyamán további helyszíneken fogunk megjelenni.

Forrás: Just Creative Kommunikációs Ügynökség
Forrás: Just Creative Kommunikációs Ügynökség

A Shell Rimula termékcsalád bemutatása

A Shell Rimula motorolajok elsősorban a tehergépjárművek, a buszok, a mezőgazdasági gépjárművek és az építkezéseken használt nehézgépjárművek nagy terhelésű erőforrásainak tökéletes kenése jegyében születtek, és a motorok folyamatosan változó igényeihez alkalmazkodó technológiára épülnek.

A Shell Rimula motorolajok mindig kiváló védelmet biztosítanak a motornak: függetlenül attól, hogy melegben, hidegben, hegymenetben, poros-sáros környezetben vagy egyéb szélsőséges viszonyok között üzemel a motor, minden helyzetben biztosított a maximális kenés. A frissen megújult termékcsalád kialakításakor a szakemberek figyelembe vették a technológiák fejlődését illetve a vásárlói igények változásait, ugyanakkor a végfelhasználók és a szakma számára is megkönnyítették az adott feladathoz legjobban illő motorolaj kiválasztását.

Ezidáig 6 teljesítményszinttel rendelkezett a termékcsalád (R1-től R6-ig), de örömmel mutatjuk be legújabb csúcstermékünket, a Shell Rimula Ultra 5W-30 motorolajunkat. Megújult továbbá a Shell Rimula R6 LM motorolaj is, amely megfelel az API CJ-4/ACEA E9/Volvo VDS-4 előírásoknak. A Shell LubeMatch weboldal segítségével könnyű és közérthető választást biztosítunk motorolajaink széles palettájából.

Portfóliónk megújításával csökkenteni kívánjuk a komplexitást, és egy forradalmian új, úgynevezett GTL (gas-to-liquid) előállítási technológiát alkalmazunk három top kategóriás teljesítményszintű termékünkben. Az egyedülálló minőséghez a Dynamic Protection és a Dynamic Protection Plus fejlesztések is jelentős mértékben hozzájárulnak.

Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A földgáztól a folyékony energiáig: avagy a Shell PurePlus technológia

A Shell által kifejlesztett, és egyedüliként használt GTL, másnéven Shell PurePlus technológia egy gázból folyadékot előállító folyamatot takar, amely során egy katalitikus kémiai reakción keresztül történik meg a földgáz folyadékká történő átalakítása. Ez az eljárás nagyon nagy tisztaságú és kiváló oxidációs stabilitású szintetikus végterméket eredményez, szűk molekula-tartományú egyedi összetétellel és állandó magas minőséggel. A Shell 3500 szabadalmat jelentett be az eljárás több mint 40 évig tartó kifejlesztése során. A vállalat átlagban naponta 140 ezer hordó (1 hordó = 159 liter) csúcsminőségű terméket állít elő, melyből jelenleg évi 1 millió tonna a GTL technológiával készült, egyedülállóan magas minőségű Group III-as alapolaj.

Forrás: Just Creative Kommunikációs Ügynökség
Forrás: Just Creative Kommunikációs Ügynökség

Dynamic Protection és Dynamic Protection Plus – a legújabb technológiai újítások

A Shell Rimula termékcsalád megújulása egy jelentős technológiai újítást is magával hozott: a Dynamic Protection technológia az első 4 teljesítményszinthez (Shell Rimula R1, R2, R3 és R4 motorolajok) kapcsolódik. Ezeknél a teljesítményszinteknél az alapolajat adaptív adalék-technológiával párosítjuk, és a motor védelmét emelnénk ki, mint elsődleges termékelőnyt. A Dynamic Protection technológia segít megakadályozni az olajöregedést és a lerakódásképződést a motorban, ami különben korrózióhoz és kopáshoz vezetne.

A Dynamic Protection Plus technológia még ennél is többet kínál, mivel immár magában foglalja a GTL bázisú alapolajat, valamint az adaptív adalék-technológiát. A két egyedülálló megoldás kombinációjával olyan szintetikus motorolajat állít elő a Shell, amely a lehető legmagasabb teljesítményszint elérését biztosítja. A Dynamic Protection Plus technológia a Shell Rimula R5, R6 és Ultra olajokhoz kapcsolódik.

Forrás: Just Creative Kommunikációs Ügynökség
Forrás: Just Creative Kommunikációs Ügynökség

Talma buszra pattant: a BUSEXPO-n kipróbálta az MAN szupermodern CNG-s buszát

Bizonyára kevesen gondolták volna, hogy Talmácsi Gábor MotoGP világbajnok gyorsaságimotor-versenyzőt, aki februártól a Shell kenőanyagok nagykövete, nem csak a versenymotorok, de a tehergépjárművek és a buszok világa is foglalkoztatja. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy Talma megszerezte a jogosítványt ezen járművek vezetéséhez is, amire most szüksége is volt, hiszen a BUSEXPO-n a rendezvényt szervező NiT Hungarynak és az MAN-nek köszönhetően kipróbálhatott egy különleges, CNG-s, vagyis folyékony földgázzal üzemelő MAN autóbuszt a zsámbéki Driving Camp-en.

Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A sűrített földgáz hajtású autóbuszok ideális megoldást biztosítanak közép- és hosszútávon egyaránt. Megbízható, kiszámítható és gazdaságos üzemeltetést tesznek lehetővé, mindezt a környezetvédelem irányelvét szem előtt tartva. Az MAN pedig elkötelezett a környezetvédelem és a megújuló energiák terén, fejlesztéseinek fókuszában ezek a vezérelvek állnak. A környezetvédelem terén napjainkban az autóbuszok világában a CNG-s technológia az egyetlen, ami – a dízelmotoros buszok utasoldali paramétereit is figyelembe véve – tartósan biztosítani képes a professzionális szolgáltatási környezetet, miközben a károsanyag-kibocsátás szinte a 0 értékhez konvergál. És ezt napjainkban, várhatóan még hosszú ideig, egyéb alternatív technológia nem képes ilyen kedvező feltételek mellett biztosítani. Ezáltal az MAN CNG technológiája a valós válasz napjaink környezetvédelmi és gazdaságossági kihívásaira.

###

Az Orbico Hungary Kft-ről

Az Orbico Hungary Kft. a horvát tulajdonú, Európa 18 országában jelenlévő Orbico cégcsoport magyarországi leányvállalata. A vállalatcsoport fő tevékenysége multinacionális és helyi cégek termékeinek raktározása és kereskedelmi célú disztribúciós feladatainak ellátása (P&G, Duracell, Bison, Kellogg’s, Braun, Gillette, Shell, stb). A cég kiemelt feladatának tekinti a piacon elért eredményeinek megszilárdítását, illetve piaci részesedésének növelését.

A kenőanyag üzletág tevékenysége felöleli a Shell személygépjármű, a haszongépjármű és az ipari kenőolajok és kenőzsírok forgalmazását, a hozzájuk tartozó szolgáltatásokat, valamint azok magyarországi képviseletét. A kenőanyag üzletág célként tűzte ki magának, hogy kereskedelmi tevékenységével még szélesebb körben fedje le a vevői igényeket, és nyújtson magas színvonalú kiszolgálást és ehhez kapcsolódó megoldásokat azon alapok felhasználásával, amit a Shell kenőanyagok magas műszaki tartalmának és a háttérben meglévő tudásbázisának alkalmazása jelent.

Forrás: Just Creative Kommunikációs Ügynökség
Forrás: Just Creative Kommunikációs Ügynökség

A Shell tevékenységéről, dióhéjban

A Shell a világ egyik legnagyobb energiaipari vállalataként világszerte több mint 90 000 embert foglalkoztat közvetlen formában, és a világ több mint 90 országában percenként 2300 hordó olajat termel. A vállalat termékei minden egyes nap több mint 10 millió ügyfelet szolgálnak ki. Amellett, hogy a Shell a világ legnagyobb kenőanyagpiaci szereplője, a Shell büszkélkedhet a világ legnagyobb üzemanyag-töltőállomás hálózatával is: világszerte több mint 40 000 Shell benzinkút üzemel, amelyeket összesen több mint 30 olajfinomító központ szolgál ki. A Shell cégpolitikájának lelkét a legmagasabb szintű technológiák használata és a folyamatos fejlesztés képezi: minden évben több mint egymilliárd dollárt fordít a vállalat K+F tevékenységekre. Ennek egy részét az alternatív energiaforrások fejlesztése emészti fel, mint például a bioüzemanyagok és szélerőművek, de a vállalat elkötelezte magát a fenntartható fejlődés mellett, aminek kiváló iskolapéldája a szupermodern katari GTL-üzem.

A környezetvédelem mellett a Shell hosszú évtizedek óta elkötelezett híve a motorsportoknak, jelenleg többek között a FIA WRC-ben, a DTM versenysorozatban, a MotoGP-ben, a FIA Hosszú Távú Világbajnokságban, az amerikai Nascar és Indycar sorozatokban és a FIA EU Kamionversenyben aktívan képviselteti magát. Mindezeken felül rendkívüli fontosságot kapnak az úgynevezett OEM termékek, vagyis a legkülönfélébb jármű- és gépgyártók saját specifikációinak megfelelő kenőanyagok, amelyek kifejlesztésében és beszállításában a Shell egyre nagyobb szerepet játszik, a megrendelők a világ legjobb és legmodernebb kenőanyagait biztosítva.

Forrás: Just Creative Kommunikációs Ügynökség

(Ezt a cikket 75 alkalommal tekintették meg.)