Hírek Márkahírek Scania Szerviz

A Scania a Szakmák éjszakáján szólította meg a fiatalokat

A Scania igyekszik meggyőzni a fiatalokat, hogy szélesítsék ki látókörüket és a kamionszerelő-karrier iránt is komolyan érdeklődjenek. A márkaszervizekben elhelyezkedő gyakornokokat többek között étkezési hozzájárulással, kiemelkedően magas ösztöndíj rendszerrel próbálják meggyőzni döntésük helyességéről. A vállalat nyitottságával hozzájárul a szakmák megbecsültségének növeléséhez.

Forrás: Scania Hungária Kft.
Forrás: Scania Hungária Kft.

A Scania Hungária Kft. csütörtökön már megmutatta Chimera névre hallgató tuningautóját a budapesti Fáy András Közlekedésgépészeti Műszaki Szakközépiskola diákjainak. A bemutató óra a pénteki, négyórás országos Szakmák éjszakája rendezvényt harangozta be, melynek keretén belül a szegedi Csonka János Műszaki Szakközépiskola és Kollégium adott méltó otthont a bemutató autónak és a Scania szakembereinek. A hazai járműipari cég a pályaválasztás előtt álló fiatalok döntését célozta megkönnyíteni, és egyértelművé tenni számukra, hogy az itthoni szervizeikben lehetőség nyílik előttük a korábban elsajátított tudás kamatoztatására.

Forrás: Scania Hungária Kft.
Forrás: Scania Hungária Kft.

A Szegedi Szakképző Centrum kezdeményezésére, a Nemzetgazdasági Minisztérium által életre hívott, idén első alkalommal megrendezett eseményen országszerte mintegy háromszáz helyszínen, 700 vállalkozás részvételével, több mint 4000 programon vehettek részt az érdeklődő fiatalok és felnőttek. A program mottója mindent magában foglal, amit tudni kell róla: „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!”

Az iskolákba Svédországból szállított Chimera bemutató autó igazán mutatós. Megjelenésében jelentős változást jelent, hogy a Scania legnagyobb és legerősebb V8-as turbódízelét a fülke mögé építették be, így mindenki megcsodálhatta az aranybetűs márkanevet a szelepfedeleken és a vezetőfülke is alacsonyabbra kerülhetett. A cél, hogy kiderüljön: egy nyerges vontató megannyi lehetőséget rejt magában. Ennek érdekében nem kisebb fegyvert vetettek be, mint a Chimerát.

Forrás: Scania Hungária Kft.
Forrás: Scania Hungária Kft.

A Scaniáról

A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 44 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2015-ös évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 94,8 milliárd svéd koronát, míg üzemi eredménye 9,6 milliárd svéd koronát tett ki.

Forrás: Scania Hungária Kft.

(Ezt a cikket 174 alkalommal tekintették meg.)