Autópálya Határinfó Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Hétvégi közlekedési prognózis – 2016 április 9-10.

A 2016. április 9. és 2016. április 10. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.
H. Szabó Sándor felvétele
Illusztráció – H. Szabó Sándor felvétele

Türelmesen és körültekintően vezessenek, minden esetben vegyék figyelembe az időjárási, út és látási viszonyokat!

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatást adjuk:

M0

2016. március 1-jétől 2016.április 30-ig az M0-M7 csomópont 90428 ág 0+200-0+900 kilométerszelvény jobb pályatesten H2 sáv zárása, M0-M7 csomópont átépítés miatt, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 60 km/h sebességkorlátozás mellett.

M1

2016. április 3-tól 2016. április 10-ig a 12+250-66+500 kilométerszelvény mindkét pályatesten a haladósáv zárására kerül sor burkolatjavítás miatt, mobil tereléssel, 80 km/h sebességkorlátozás mellett.

2016. április 3-tól 2016. április 10-ig a 12+500-66+500 kilométerszelvény mindkét pályatesten az előzősáv és a leállósáv váltakozva történő zárására kerül sor szalagkorlát javítás miatt, mobil tereléssel, 80 km/h sebességkorlátozás mellett.

2016. február 4-től folyamatosan a 17+000-18+300 kilométerszelvény jobb pályatesten kapaszkodósáv zárása burkolathibák miatt, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/h sebességkorlátozás mellett.

2016.február 11-től folyamatosan a 29+600-31+650 kilométerszelvény jobb pályatesten burkolathibák miatti sebességkorlátozás, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 100 km/h sebességkorlátozás mellett.

2016. február 11-től folyamatosan a 38+500-40+200 kilométerszelvény jobb pályatesten burkolathibák miatti sebességkorlátozás, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 100 km/h sebességkorlátozás mellett.

2016. február 11-től folyamatosan az 52+550-49+650 kilométerszelvény bal pályatesten burkolathibák miatti sebességkorlátozás, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 100 km/h sebességkorlátozás mellett.

2016. április 4-től 2016. április 9-ig a 66+500-129+361 kilométerszelvény mindkét pályatesten haladó egy forgalmi sáv zárása burkolatjavítás miatt, mobil tereléssel, 80 km/h sebességkorlátozás mellett.

M19

2016. április 4-től 2016. április 15-ig a 6+170-8+170 kilométerszelvény mindkét pályatesten leállósáv zárása csomóponti ág építése miatt, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 60 km/h sebességkorlátozás mellett.

M5

Az M5 Autópálya mindkét oldalán, Inárcs térségében 2016. március 16-tól várhatóan június elejéig rekonstrukciós munkálatokat végeznek. Az inárcsi pihenőhelyek a közlekedők számára elérhetőek lesznek a munkálatok ideje alatt.
A rekonstrukciós munkálatok a 32-es és 38-as kilométerszelvények között zajlanak, melynek során kétszer két sáv végig a közlekedők rendelkezésre áll, kivéve a terelések átépítésének időtartamát. A terelés az M5 Autópálya mindkét oldalát érinti több ütemben. Az inárcsi pihenőhelyek a közlekedők számára elérhetőek lesznek, esetenként a lassító vagy gyorsító sávon előfordulhat terelés a ki és behajtás biztosítása mellett. A munkálatok ideje alatt 60 km/h sebességkorlátozás lesz érvényben.

Az M5 Autópálya mindkét oldalán, az örkényi pihenőhelyeken 2016. márciusától várhatóan május végéig felújítási munkálatokat végeznek. A munkálatok ideje alatt a pihenőhelyek lezárásra kerülnek.

Az örkényi pihenőhelyek zárásáról a főpályán közlekedők tájékoztatást kapnak ideiglenes tájékoztató táblákon keresztül. A munkavégzés ideje alatt az örkényi pihenőhelyhez legközelebbi, inárcsi és a lajosmizsei pihenőhelyek elérhetőek az utazók számára.

Az aktuális forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Útinform, a rendőrség, az M5-ös autópálya működtetéséért felelős AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. és az üzemeltető A-WAY ITE Zrt. Az AKA Zrt. honlapján található megújult tájékoztató térkép és a honlap mobileszközökre optimalizált weboldala is friss útinformációkkal segíti a közlekedőket.

Az M5 Autópálya Szeged felé vezető oldalán, Szeged Nyugat és Szeged Dél csomópontok között 2016. március 29-től várhatóan április 15-ig burkolat felújítási munkálatokat végeznek, melynek során forgalomterelésre kell számítani az arra közlekedőknek.

A felújítási munkálatok ideje alatt az első ütemben a Szeged irányába tartó forgalmat a 168-as kilométerszelvénynél egy sávba terelik az előző sáv zárása mellett. A második ütemben az előző sávon haladhat a forgalom a haladó és leálló sáv zárása mellett. A 168-as és 172-es kilométerszelvények között a munkálatok előreláthatólag április 15-én befejeződnek.

A munkavégzés ideje alatt 60 és 80 km/h sebességkorlátozás lesz érvényben.

Az aktuális forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Utinform, a rendőrség, az M5-ös autópálya működtetéséért felelős AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. és az üzemeltető A-WAY ITE Zrt. Az AKA Zrt. honlapján található megújult tájékoztató térkép és a honlap mobileszközökre optimalizált weboldala is friss útinformációkkal segíti a közlekedőket.

Nem várt események eltérést eredményezhetnek az ütemtervtől. Az AKA Zrt. a változtatás jogát fenntartja.(forrás: www.aka.hu)

Információink szerint a többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek. Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket! Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is számítani kell! 

Tájékoztatás

A „Kamionstop” 2016. április 9. (szombat) 22 órától április 10. (vasárnap) 22 óráig tart.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Az Ukrajnába történő be- és kiutazással kapcsolatos, valamint az egyes országokra vonatkozó információk, tanácsok továbbra is a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen várakozás alakulhat ki a személyfogalomban péntek délutántól kilépő irányban késő estig, illetve vasárnap kora délutántól estig a belépő irányban, melynek mértéke esetenként a 30 percet is elérheti. A teherforgalomban szintén várakozás kialakulásával kell számolni pénteken és szombaton, valamint hétfő hajnalban, amelynek mértéke akár 60-90 perc is lehet.

Csongrád megye

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban jelentősebb forgalom pénteken délutántól késő estig lesz kilépő irányban, amelynek mértéke 30-60 perc is lehet. Várakozással kell számolni vasárnap délelőttől estig. A várakozás mértéke a 30-60 percet is elérheti. A teherforgalomban péntektől kezdődően egészen szombat délig, illetve hétfő hajnalban várakozás kialakulásával lehet számolni, melynek mértéke elérheti akár a 60-120 percet is.

Csanádpalota-Nagylak (Nădlac) autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban a kamionstop időszakán kívül ki- és belépő irányban is, akár 60-180 perc várakozási idő kialakulásával lehet számolni. A hétvégén szombat estétől egészen vasárnap estig lehet esetenként 15-30 perc várakozás kialakulásával számolni a személyforgalomban.

Ásotthalom és Tiszasziget közúti határátkelőhelyen, hétvégén 15-30 perc várakozással lehet számolni személyforgalomban különösen a határátkelőhelyek nyitása után reggel a belépő irányban és a zárást megelőzően este a kilépő irányban.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen, a teherforgalomban kilépő irányban pénteken 12 és 22 óra között 60 perc, valamint szombaton 8 és 22 óra között 180 perc várakozás kialakulásával számolunk. Szintén torlódás alakulhat ki, be- és kilépő irányban egyaránt vasárnap 23 óra, valamint hétfő 20 óra között, amely akár 120 perc várakozás kialakulásához is vezethet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni, főként péntek déltől hétfő hajnalig, amely a 60-120 percet is elérheti a belépő irányban. Szintén várakozás kialakulásával lehet számolni a személyforgalomban belépő irányban a jövő héten szerda estétől, melynek mértéke akár 60-120 perc is lehet.

Záhony közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban forgalomtorlódás várható be és kilépő irányban, melynek mértéke akár 60-120 perc is lehet.

Beregsurány és Tiszabecs közúti határátkelőhelyen a be- és kilépő irányban a hétvégén 30-60 perc várakozással számolunk.

Barabás közúti határátkelőhelyen belépő irányban 15-30 perc várakozás kialakulásával lehet számolni a hétvégén.

Csengersima közúti határátkelőhelyen bármely napszakban kialakulhat 30-60 perc várakozás elsősorban a hazatérő és visszautazó, román vendégmunkások csoportos utazása miatt.

A személyforgalomban közlekedőknek napközben alternatív útvonalként a 8-16 óra között nyitvatartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. A határátkelőhelyen a nyitást követően és a zárást megelőzően várakozás kialakulásával lehet számolni, melynek mértéke elérheti a 30 percet.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu

 

(Ezt a cikket 204 alkalommal tekintették meg.)