Hírek Logisztika

A DACHSER iparág-specifikus megoldásokkal bővíti üzleti tevékenységét

Az új szervezeti egység egyesíti a logisztikai szolgáltató kutatási és fejlesztési tevékenységeit.
A DACHSER új központi szervezeti egységet hozott létre Corporate Solutions, Research & Development néven annak érdekében, hogy globális, iparág-specifikus logisztikai megoldásokkal fejlessze üzletét, valamint hogy egyesítse kutatási és fejlesztési tevékenységeit. Az új szervezeti egység vezetője Stefan Hohm, egy tapasztalt DACHSER igazgató lesz, aki az elmúlt hét év során a németországi Hof városában található Logisztikai Központot irányította.
Stefan Hohm – Forrás: Dachser

A 43 éves Hohm és csapata a fókusz iparágak ügyfelei számára vezet majd be világméretű ellátási láncokat. Az új szervezeti egység egyúttal összefogja a DACHSER kutatási és fejlesztési tevékenységeit is, továbbá a Corporate Development & Strategy és Corporate IT egységekkel áll majd szoros együttműködésben. Hohm közvetlenül a vezérigazgatónak, Bernhard Simonnak jelent majd.

Az új egység felelősségi körébe tartozik az értéknövelt szolgáltatások új és folyamatos fejlesztése, mely kiegészíti (upstream, downstream) a szállítmányozást és raktározást a standardizált DACHSER gyűjtőhálózatban. Ez speciális ügyfelek számára kínált dedikált szolgáltatásokat, iparág-specifikus értéknövelt szolgáltatásokat, valamint a végfelhasználók számára kínált kézbesítésekkel összefüggő prémium szolgáltatásokat foglal magában.

Megalapozottan a piacon

A DACHSER két iparág-specifikus megoldást már sikeresen bevezetett Európában: a DACHSER DIY Logistics és a DACHSER Chem-Logistics üzletágakat, melyek éves szinten hatmillió küldeményt kezelnek. Ralf Meistes (DIY Logistics) és Michael Kriegel (Chem-Logistics) lesznek továbbra is ezen üzletágak vezetői, amelyek innentől a Corporate Solutions, Research & Development egység alá tartoznak majd. A DACHSER globális szinten is jelentős iparági szakértelmet ötvöz ebben az egységben. Például, a DACHSER Air & Sea Logistics többek között az autóipar, divat, sport, gyógyszeripar és élettudományok ügyfeleinek küldeményét is kezeli.

“Igyekszünk a különböző iparágak komplex logisztikai követelményeit az utolsó részletig megérteni, személyre szabott megoldásokat fejleszteni, valamint azokat a tényleges és hatékony standardizált hálózataink segítségével világszerte implementálni” – mondja Hohm, a Corporate Solutions, Research & Development ügyvezető igazgatója.
A DACHSER-nél töltött 23 év során Hohm számos menedzsment-pozícióban bizonyított, legutoljára a Hof-ban található Logisztikai Központ ügyvezető igazgatójaként, ahol felelősségi körébe tartoztak az integrált Contract Logistics megoldások a European Logistics és Food Logistics üzletágakban.

Forrás: DACHSER

(Ezt a cikket 41 alkalommal tekintették meg.)