Gabriel Moulènes az UTA új Kelet-Közép-Európáért felelős regionális igazgatója

Gabriel Moulènes az UTA új kelet-közép-európai regionális igazgatója.

Az UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) fokozza értékesítési tevékenységét Közép- és Kelet-Európában: 2016. április elsejétől az új regionális igazgató, Gabriel Moulènes felel az UTA helyi üzletének fejlesztéséért. A 42 éves vezető Budapestről irányítja majd a magyarországi, romániai, lengyelországi, ill. a baltikumi közvetlen és ügynökségeken keresztüli értékesítést, valamint segítséget nyújt a csehországi és szlovákiai direkt értékesítés kiépítésében.

Gabriel Moulènes az UTA új kelet-közép-európai regionális igazgatója.
Gabriel Moulènes az UTA új kelet-közép-európai regionális igazgatója.

Gabriel Moulènes rendkívül gazdag iparági tapasztalattal rendelkezik. A francia szakember a franciaországi ESSCA Business School és az angliai Bristol Business School befejezése után 15 éven keresztül a TOTAL vállalatcsoportnál tevékenykedett különböző pozíciókban. A cégnél 2001-ben Eurotrafic értékesítési menedzserként kezdett, majd 2005-től a vállalati üzemanyagtöltő állomások karbantartásának területét irányította. 2009-től a cég kenőanyagokra specializálódott magyarországi leányvállalatnál dolgozott üzletfejlesztési területen. Végezetül a bulgáriai TOTAL kirendeltséget irányította ügyvezető igazgatóként.

Gabriel Moulènes kinevezésével az UTA kijelölte a jövőbe vezető utat, továbbá támogatja a tankoló- és szolgáltatási kártyák nemzetközi üzletének fejlesztését az ipari áru- és személyszállításban. „Örömünkre szolgál, hogy Gabriel Moulènes személyében olyan kompetens szakember csatlakozott vállalatunkhoz, aki kitűnően ismeri a kelet-európai ásványiolaj- és tankolókártya-iparág kihívásait“, közölte Volker Huber, az UTA üzletvezetője (CEO). „Sokéves tapasztalata és kiváló irányítási kompetenciája megfelelő alapot képez ahhoz, hogy kiépíthessük és továbbfejleszthessük üzleti tevékenységeinket ezen a jövőbeli fontos piacon”. A gyarapodó kelet-közép-európai országok stratégiai jelentőséggel bírnak a német vállalatok számára felvevő piacként, gyártási helyszínként és kereskedelmi partnerként. Csak 2015 első félévében több mint nyolc százalékkal nőtt a Visegrádállamokkal (Lengyelország, Csehország, Magyarország és Szlovákia) lebonyolított kereskedelem. Ennek megfelelően növekedik az országhatárokon át szállított áru mennyisége is.

Annak érdekében, hogy az UTA továbbfejleszthesse a kelet-európai tehergépjármű-flották üzemeltetőinek nyújtott szolgáltatásait, nemcsak a kúthálózatot, de az értékesítési kapacitást is tovább bővíti. Röviddel ezelőtt nyílt meg az új bukaresti telephely, ahonnan Románia-szerte értékesítik az UTA-kártyarendszert. „Az áruszállítással foglalkozó vállalatok is egyre magasabb igényeket fogalmaznak meg a szolgáltatókkal szemben“, véli Volker Huber. „Idő- és költségtakarékossági okokból országokon átívelő, komplett ajánlatokat és egy kézből származó szolgáltatásokat várnak el“.


Az UNION TANK Eckstein vállalatról

Az UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) vezető szerepet játszik a tankoló- és szolgáltatási kártyák piacán. Az UTA kártyarendszerrel az ipari fogyasztók 40 európai ország 52 000 üzemanyagtöltő állomásánál márkától függetlenül, készpénz nélkül tankolhatnak és további úti szolgáltatásokat vehetnek igénybe. Ide tartozik pl. az autópályadíj-fizetés, gépjárműjavítás, műszaki segélynyújtás, járműelszállítás, valamint az áfa és az üzemanyagra kivetett jövedéki adó visszatérítése. Az 1963-ban Heinrich Eckstein által alapított vállalat 51 százalékos részesedéssel családi tulajdonban van (az Eckstein és van Dedem család képviseletében), további részvényes az Edenred SA (34 százalékkal) és a Daimler AG (15 százalékkal). A vállalat székhelye a bajorországi Kleinostheimban található. Az UTA-csoport 400 munkatársa közel 3 milliárd eurós forgalmat termel évente. Az UTA vállalatot a közelmúltban ismételten kitüntette a Sankt Gallen-i Egyetem, a ServiceRating hitelminősítő és a Handelsblatt gazdasági napilap a TOP SERVICE in Deutschland versenyben. www.uta.com

Forrás: AD HOC PR

 

(Ezt a cikket 290 alkalommal tekintették meg.)