Gazdaság Hírek Szervezetek hírei

Kedvezőtlen körülmények mellett is eredményes a Waberer’s 2015-ben

A Waberer’s International Nyrt. („Waberer’s”) megfelelő válaszokat adott a kedvezőtlen külső körülmények kihívásaira és megőrizte eredményességét – állapítja meg a társaság 2015. évi gazdálkodását összegző éves jelentés. A Waberer’s árbevétele a korábbi évekhez képest szerényebb mértében növekedett: 5,3 százalékkal haladta meg a 2014. évi értéket és 522,5 millió euró volt. A társaság a nemzetközi közúti fuvarozás feltételeinek jelentős romlása ellenére növelni tudta EBITDA eredményét, amely 2015-ben 69,3 millió euró volt, 3,1 százalékkal több, mint 2014-ben. A mérleg szerinti eredmény 2015-ben elérte a 12,4 millió eurót, ami a 2014. évihez képest 12,1 százalékos többletet jelent.

Kamionok a Mercedes-Benz Hungária Kft. parkolójában, Kecskeméten 2014. december 11-én. A Mercedes-Benz Hungária és a Waberer's International Zrt. sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy a fuvarozó vállalat százhúsz kamiont szerez be a kft-től. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Illusztráció – MTI Fotó: Ujvári Sándor

A Waberer’s működését a nemzetközi közúti fuvarozásra hatást gyakorló külső tényezők nehezítették. Ezek közül kiemelkednek a menekült válság következményei: az Európa számos országában időlegesen bevezetett forgalomkorlátozások, a határzárak miatt kényszerűen megtett kerülő útvonalak többletköltségei, a schengeni határokon belül több ízben visszaállított határellenőrzések forgalomlassító hatása. A vállalatnak megoldást kellett találnia a több országban bevezetett versenykorlátozó intézkedések ellensúlyozására és a képzett nehézgépjármű vezetők egész Európára jellemző hiányára is. Tovább élezte a piaci versenyt az orosz embargó következményeként kialakult európai fuvarkapacitás-felesleg.

A fenti körülményekre a Waberer’s a hatékonysági mutatók további javításával válaszolt. A társaság saját fejlesztésű fuvarszervezési és járatoptimalizálási informatikai technológiáinak fejlesztésével a hosszú távú nemzetközi fuvarok rakottsági mutatóját a 2014-ben regisztrált 90,9 százalékról 2015-ben 91,3 százalékra növelte. Az elmúlt évben tovább csökkent a Waberer’s flotta 100 kilométerre jutó üzemanyag fogyasztása a megelőző évhez képest, a belföldi fuvarozási üzletágban kiemelkedő mértékben, 2,4 százalékkal. A flotta mérete 5,6 százalékkal, 180 szerelvénnyel bővült 2015-ben és meghaladta a 3.430 egységet. Folyamatosan csökkent a károsanyag-kibocsátás annak következtében, hogy az Euro 6-os környezetvédelmi besorolású járművek aránya dominánssá vált a Waberer’s kamionparkjában. Az átlagosan kevesebb, mint két éves átlagéletkorú Waberer’s flotta 2015-ben több mint 422 millió kilométert tett meg Európa útjain.

A Waberer’s folytatta fiókhálózatának kiépítését Európa legfontosabb ipari központjaiban. Olaszországban 2015 márciusában megkezdte működését a Waberer’s Italia S.R.L., szeptemberben a Hollandiában alapított Waberer’s Benelux B.V. Ezeket a döntéseket azok a pozitív visszajelzések alapozták meg, amelyek a 2014-ben Franciaországban és az Egyesült Királyságban alapított leányvállalatok ügyfeleitől érkeztek megbízásaik magas színvonalú helyi szintű kezelésével kapcsolatban.

2015-ben tovább emelkedett a Waberer’s által továbbított komplett rakományok száma és meghaladta az 510 ezret.

A társaság 2015-ben változatlanul a raklapos áruk nagy távolságokra való költséghatékony fuvarozására összpontosított. A Waberer’s legfontosabb piacai Németország, Magyarország, Olaszország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Spanyolország voltak.


A Waberer’s International-ről

A Waberer’s International Nyrt. Európa egyik legnagyobb közúti fuvarozó vállalata és komplett rakomány specialistája. Az 5.700 főt foglalkoztató vállalat szolgáltatásai felölelik a logisztika valamennyi területét a közúti fuvarozástól a raktárlogisztikán keresztül a járműjavításig. A társaságnak Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában működnek leányvállalatai.

Forrás: Vision Communications Hungary Kft.

(Ezt a cikket 306 alkalommal tekintették meg.)