Határinfó Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Húsvéti közlekedési prognózis – 2016 március 26 – 28.

A 2016. március 25. és 2016. március 28. közötti ünnepi hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.
ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor
ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatást adjuk:

M0

  • 2016. március 1-jétől 2016. április 30-ig az M0-M7 csomópont 90428 ág 0+200-0+900 km szelvény jobb pályatesten H2 sáv zárása, M0-M7 csomópont átépítés miatt, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 60 km/h sebességkorlátozás mellett;

M1

  • 2016. március 21-től 2016. március 27-ig a 12+250-66+500 km szelvényben mindkét pályatesten a haladósáv zárására kerül sor burkolatjavítás miatt, mobil tereléssel, 80 km/h sebességkorlátozás mellett;
  • 2016. március 21-től 2016. március 27-ig a 12+500-66+500 km szelvényben mindkét pályatesten az előzősáv és a leállósáv váltakozva történő zárására kerül sor szalagkorlát javítás miatt, mobil tereléssel, 80 km/h sebességkorlátozás mellett;
  • 2016. február 4-től folyamatosan a 17+000-18+300 km szelvény jobb pályatesten kapaszkodósáv zárása burkolathibák miatt, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/h sebességkorlátozás mellett;
  • 2016. február 11-től folyamatosan a 29+600-31+650 km szelvény jobb pályatesten burkolathibák miatti sebességkorlátozás, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 100 km/h sebességkorlátozás mellett;
  • 2016. február 11-től folyamatosan a 38+500-40+200 km szelvény jobb pályatesten burkolathibák miatti sebességkorlátozás, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 100 km/h sebességkorlátozás mellett;
  • 2016. február 11-től folyamatosan az 52+550-51+200 km szelvény bal pályatesten burkolathibák miatti sebességkorlátozás, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 100 km/h sebességkorlátozás mellett;

M5

  • Az M5 Autópálya mindkét oldalán, Inárcs térségében 2016. március 16-tól várhatóan június elejéig rekonstrukciós munkálatokat végeznek. Az inárcsi pihenőhelyek a közlekedők számára elérhetőek lesznek a munkálatok ideje alatt.A rekonstrukciós munkálatok a 32-es és 38-as kilométerszelvények között zajlanak, melynek során kétszer két sáv végig a közlekedők rendelkezésre áll, kivéve a terelések átépítésének időtartamát. A terelés az M5 Autópálya mindkét oldalát érinti több ütemben. Az inárcsi pihenőhelyek a közlekedők számára elérhetőek lesznek, esetenként a lassító vagy gyorsító sávon előfordulhat terelés a ki és behajtás biztosítása mellett. A munkálatok ideje alatt 60 km/h sebességkorlátozás lesz érvényben.
  • Az M5 Autópálya mindkét oldalán, az örkényi pihenőhelyeken 2016 márciusától várhatóan május végéig felújítási munkálatokat végeznek. A munkálatok ideje alatt a pihenőhelyek lezárásra kerülnek.
  • Az örkényi pihenőhelyek zárásáról a főpályán közlekedők tájékoztatást kapnak ideiglenes tájékoztató táblákon keresztül. A munkavégzés ideje alatt az örkényi pihenőhelyhez legközelebbi, inárcsi és a lajosmizsei pihenőhelyek elérhetőek az utazók számára.

Az aktuális forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Útinform, a rendőrség, az M5-ös autópálya működtetéséért felelős AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. és az üzemeltető A-WAY ITE Zrt. Az AKA Zrt. honlapján található megújult tájékoztató térkép és a honlap mobileszközökre optimalizált weboldala is friss útinformációkkal segíti a közlekedőket.
Nem várt események eltérést eredményezhetnek az ütemtervtől. Az AKA Zrt. a változtatás jogát fenntartja.(forrás: www.aka.hu)

Információink szerint a többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek. Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket! Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is számítani kell! 

Tájékoztatás

A „Kamionstop” 2016. március 26. (szombat) 22 órától március 28. (hétfő) 22 óráig tart.

2016. március 25. és 2016. március 31. között a határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul:

Németországban megkezdődött a tavaszi szünet, ami a legtöbb helyen április 2-ig tart, illetve Ausztriában március 29-ig szintén iskolaszünet van, ezért várhatóan ezen a hétvégén a szokásosnál élénkebb kilépő forgalommal kell számolni szerb és román viszonylatban pénteken, továbbá erős belépő forgalomra számíthatunk húsvét hétfő délutántól késő estig és március 29-én, kedden.

Az ünnepi hétvégén, a legtöbb átkelőhelyen élénkebb forgalommal kell számolni napközben is, ami kisebb várakozásokat okozhat.

A hétvégén, a kamionstop március 26-án, szombaton 22 órától március 28-án hétfőn 22 óráig tart. Ezért pénteken 25-én egész nap és 26-án késő délutánig, valamint kedden március 29-én hajnalban elsősorban Záhony, Ártánd, Gyula, Tompa közúti és Nagylak, valamint Röszke autópálya határátkelőhelyeken jelentős várakozás alakulhat ki.

Az Ukrajnába történő be- és kiutazással kapcsolatos, valamint az egyes országokra vonatkozó információk, tanácsok továbbra is a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen várakozás alakulhat ki a személyforgalomban péntek délutántól kilépő irányban késő estig, illetve akár szombat délelőttig, ami esetenként 30-60 perc várakozás kialakulásához is vezethet. Hétfő kora délutántól késő estig, illetve akár kedd délig a belépő irányban lehet várakozásra számítani, melynek mértéke esetenként 30-90 perc is lehet. A teherforgalomban szintén várakozás kialakulásával kell számolni pénteken és szombaton, valamint kedd hajnalban, amelynek mértéke akár 60-120 perc is lehet.

Csongrád megye

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban jelentősebb forgalom pénteken délutántól késő estig, esetleg szombat hajnalig lesz kilépő irányban. Várakozással kell számolni hétfőn déltől késő estig és a keddi napon a belépő irányban. A várakozás mértéke a 30-120 percet is elérheti. A teherforgalomban péntektől kezdődően egészen szombat délig, illetve kedden hajnalban várakozás kialakulásával lehet számolni, melynek mértéke elérheti a 60-180 percet is.

Csanádpalota-Nagylak (Nădlac) autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban a kamionstop időszakán kívül ki- és belépő irányban is, akár 60-180 perc várakozási idő kialakulásával lehet számolni. A hétvégén péntektől egészen kedd hajnalig lehet esetenként 15-30 perc várakozás kialakulásával számolni a személyforgalomban.

Ásotthalom és Tiszasziget közúti határátkelőhelyen, hétvégén 15-30 perc várakozással lehet számolni személyforgalomban különösen a határátkelőhelyek nyitása után reggel a belépő irányban és a zárást megelőzően este a kilépő irányban.

Békés megye

Békés megye határátkelőhelyein nem számolunk jelentős várakozás kialakulásával, de élénkebb forgalommal mindenképpen lehet számolni.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen, a teherforgalomban március 25-én 8 óra és 20 óra között a kilépő irányban 120 perc várakozás kialakulásával számolunk. A személyforgalomban március 25-én 8 óra és 20 óra óra között be és kilépő irányban 60 perc várakozás kialakulásával számolunk.

Ártánd közúti határátkelőhelyen, a teherforgalomban március 26-án 8 óra és 22 óra között a kilépő irányban 120 perc várakozás kialakulásával számolunk. A személyforgalomban március 26-án 8 óra és 20 óra között a kilépő irányban 60 perc várakozás kialakulásával számolunk.

Ártánd közúti határátkelőhelyen március 28-án 23 óra és március 29-én 20 óra között be- és kilépő irányban 120 perc várakozás kialakulásával lehet számolni a teherfogalomban.   A személyforgalomban március 28-án 8 óra és 20 óra között a be és kilépő irányban 30 perc, míg március 29-én 8 óra és 20 óra között a be és kilépő irányban 60 perc várakozás kialakulásával számolunk.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni, főként péntek déltől hétfő hajnalig, amely a 60-180 percet is elérheti a belépő irányban. Szintén várakozás kialakulásával lehet számolni a személyforgalomban belépő irányban a jövő héten szerda estétől, melynek mértéke akár 60-120 perc is lehet.

Záhony közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban forgalomtorlódás várható be és kilépő irányban, melynek mértéke akár 60-120 perc is lehet.

Beregsurány és Tiszabecs közúti határátkelőhelyen a be- és kilépő irányban a hétvégén 30-60 perc várakozással számolunk.

Barabás közúti határátkelőhelyen belépő irányban 15-30 perc várakozás kialakulásával lehet számolni a hétvégén.

Csengersima közúti határátkelőhelyen bármely napszakban kialakulhat 30-60 perc várakozás elsősorban a hazatérő és visszautazó román vendégmunkások csoportos utazása miatt.

A személyforgalomban közlekedőknek napközben alternatív útvonalként a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. A határátkelőhelyen a nyitást követően és a zárást megelőzően várakozás kialakulásával lehet számolni, melynek mértéke elérheti a 30 percet.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu

 

(Ezt a cikket 443 alkalommal tekintették meg.)