Baleset-megelőzés Hírek Vezetéstechnika

Ingyenes vezetéstechnikai tréningprogramot indít az NFM

Több mint 800 járművezető számára kínál ingyenes lehetőséget a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) arra, hogy biztonságos körülmények között fejlesszék vezetői ismereteiket és képességeiket egy vezetéstechnikai tréning keretében – tájékoztatta a tárca csütörtökön az MTI-t.

img_0440
Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A közleményben idézték Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárt, aki a Jól Vezess program mogyoródi sajtótájékoztatóján elmondta: a programban a sokat tapasztalt, gyakorlott vezetőknek is érdemes részt venniük, mert az “élményalapú” fejlődési lehetőség a váratlan szituációkból eredő rossz döntéseket és pánikhelyzeteket is elkerülhetővé teszi.

Tízből kilenc közlekedési balesetet a sofőrök hibás magatartása – leggyakrabban a sebesség helytelen megválasztása -, a vezetési képességek hiányossága okoz – írta az NFM. A vezetéstechnikai képzések során a járművezetőket a vészhelyzetek felismerésére és elhárítására készítik fel – tették hozzá.

Az NFM új kezdeményezése a biztonságtudatos közúti közlekedés fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet. A tréningekre öt járműkategóriában lehet jelentkezni: motorkerékpár, személygépkocsi, teherautó vagy nehézpótkocsi, autóbusz, valamint ADR (veszélyes áruk szállítása). Az oktatásokat korcsoportokhoz és fő kockázati tényezőkhöz igazodva alakították ki.

A pályázati lehetőség részleteiről a www.jolvezess.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők, itt lehet regisztrálni a vezetéstechnikai tréningekre is. Az oktatás egyik helyszíne a Hungaroring Groupama Tanpálya, amelyen Tasó László és Michelisz Norbert autóversenyző egy közös próbakör megtételével nyitotta meg a tréningprogramot – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 159 alkalommal tekintették meg.)