Busz hírek Hírek Szerviz Volvo

Olcsóbb lesz a BKV-nak a Volvo buszok javítása

Az eredetileg becsült nettó 516,5 millió forint helyett 499 millió forintért vállalta a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) Volvo autóbuszai motorjainak javítását, illetve azok felújítását a nyertes Perfekt Motorfelújítás Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Kékre átfestett Volvo B9L-Alfa Civis 12 típusú autóbusz közlekedik Debrecenben a Wesselényi utcán 2014. január 16-án. Tizenöt átfestett debreceni autóbusz kerül hamarosan Budapestre, amelyeket a BKV bérel majd 2020-ig. A buszokat a székesfehérvári, egykori Alfa Busz gyártotta, és Debrecenből azért kerülhetnek Budapestre, mert a hajdú-bihari megyeszékhelyen a 2-es villamosvonal átadása miatt feleslegessé váltak. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Illusztráció – Volvo B9L-Alfa Civis 12 típusú autóbusz. – MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A tájékoztatás szerint a BKV nyílt közbeszerzésére egy ajánlat érkezett, amit a cég el is fogadott. A tavaly szeptember végén megjelent ajánlattételi felhívás 126 buszra és három évre vonatkozik, de a javítandó buszok száma a felére csökkenhet.

A BKV a nyertesnek a többi között előírta, hogy a felújításokra és a javításokra 12 hónap jótállást kell vállalnia, futásteljesítménytől függetlenül. A jótállási idő alatti meghibásodáskor a motor ki- és beszerelési költségét is a nyertesnek kell vállalnia.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 85 alkalommal tekintették meg.)