A DAF erősítette piaci pozícióját Európában

WebDigital

A DAF Trucks piaci részesedése az európai tehergépkocsi-piacon a nehézkategóriában (16 tonna össztömeg felett) 14,6 százalékra nőtt 2015-ben. „Növekedést értünk el majdnem minden főbb piacon.” – mondta Richard Zink, a DAF igazgatótanácsának a marketingért és értékesítésért felelős tagja. „A valaha volt legjobb és legüzemanyag-hatékonyabb tehergépkocsikat kínáljuk, amelyek ennek a növekedésnek fontos hajtóerejét képviselik.”

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.
Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

A DAF 14,6 százalékos piaci részesedéssel tovább erősítette pozícióját az európai tehergépkocsi-piacon a nehézkategóriában 2015-ben (2014: 13,8 százalék). A DAF a piaci részesedésének növekedését könyvelhette el a főbb tehergépkocsi-piacokon, úgymint Németországban (10,8 százalékos piaci részesedés), Nagy-Britanniában (23,9 százalék), Spanyolországban (11,3 százalék), Lengyelországban (18,9 százalék), Hollandiában (29,4 százalék) és Csehországban (17,2 százalék). Franciaországban és Olaszországban a márka piaci részesedése 12,0, illetve 10,2 százalékon stabilizálódott. A DAF a nehézkategóriában piacvezető Hollandiában, Nagy-Britanniában, Lengyelországban és Magyarországon. Belgiumban és Csehországban a DAF piacvezető a nyerges vontatók szegmensében.

A DAF 2015-ben mintegy 39 400 járművet helyezett forgalomba Európában a nehézkategóriában, ami 26 százalékos növekedést jelent az előző évi több mint 31 200 tehergépkocsihoz képest. A nehézkategóriás haszonjárművek teljes piaca körülbelül 19 százalékkal több mint 269 000 darabosra bővült, a 2014-es 226 000-hez képest. Az idei évben a DAF szerint várhatóan 260 000 és 290 000 között lesz az értékesített nehézkategóriás tehergépkocsik száma az európai piacon.

Könnyűkategória
A könnyűkategóriában – amelyben a DAF az LF típust kínálja – az európai tehergépkocsi-piac 2015-ben több mint 5 százalékkal erősödött, így 49 000 járművet helyeztek forgalomba (2014: 46 500). A DAF ebben a 6 és 16 tonna össztömeg közötti osztályban tavaly enyhén növelte piaci részesedését, a 2014-ben elért 8,9-ről 9,0 százalékra. Jelentősen hozzájárult ehhez a DAF sikere az Egyesült Királyságban, ahol a márka 36 százalék feletti piaci részesedést könyvelhetett el az LF kategóriájában.

További növekedés az Európai Unión kívül
A DAF az Európai Unión kívül is tovább erősítette piaci pozícióját. A DAF belépett a malajziai és a kolumbiai piacra. Tajvanban pedig megnyílt egy új összeszerelő üzem, megduplázva az LF, a CF és az XF típus gyártási kapacitását. A DAF 17,8 százalékos piaci részesedéssel a legerősebb európai tehergépkocsi-márka Tajvanban. A DAF brazíliai Ponta Grossa városában működő gyára növelte a termelését, és megkezdte a sokoldalú CF típus, valamint a PACCAR MX motorok összeszerelését. A DAF bevezette a teljes Euro 6-os termékkínálatát Törökországban, ahol 2016. január 1-jén lépett életbe az új károsanyag-kibocsátási norma.

DAF Transport Efficiency (DAF Szállítási Hatékonyság)
„Büszkék vagyunk arra, hogy tovább erősítettük piaci pozíciónkat 2015-ben, Európán belül és kívül egyaránt.” – mondta Richard Zink marketing- és értékesítési igazgató. „Az elmúlt év során a DAF fontos termékújításokat vezetett be, amelyek akár 5 százalékkal is javították a népszerű CF és XF típusaink üzemanyag-hatékonyságát. A DAF Transport Efficiency filozófiánkkal összhangban számos újítást hajtottunk végre az LF elosztó tehergépkocsin is, még nagyobb kilométerenkénti hasznot eredményezve. Széles körű szolgáltatásainkkal és professzionális márkakereskedői hálózatunkkal együtt a DAF átfogó termékkínálata jó alapot nyújt a további folyamatos növekedéshez a 20 százalékos európai piaci részesedés elérését megfogalmazó középtávú célkitűzésünk irányába.”


DAF Trucks N.V. – a világ egyik legnagyobb nehézkategóriás tehergépkocsi-gyártójának, az amerikai PACCAR Inc.-nek a leányvállalata. Élen jár a könnyű-, közép- és nehéz-tehergépkocsik gyártásában Európában*, 16,2 százalékos részesedéssel a 16 tonna feletti össztömegű haszongépjárművek piacán. A DAF nyerges vontatók és fülke-alvázas tehergépkocsik teljes palettáját gyártja, mindenféle fuvarozási alkalmazásra a megfelelő járművet kínálva. A DAF ezenkívül a termékekhez nyújtott szolgáltatások terén is vezető pozíciót tölt be: ide tartoznak a MultiSupport javítási és karbantartási szerződések, a PACCAR Financial finanszírozási szolgáltatásai és az első osztályú alkatrészellátás. Ezenkívül a vállalat részegységeket, például tengelyeket és motorokat, is fejleszt, illetve gyárt autóbusz-gyártók számára ez egész világon. A DAF Trucks N.V.-nek a hollandiai Eindhovenben, a belgiumi Westerlóban, a nagy-britanniai Leylandban, valamint a brazíliai Ponta Grossában működik gyára, valamint ezernél is több márkakereskedői, illetve márkaszervizponttal rendelkezik.

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

(Ezt a cikket 90 alkalommal tekintették meg.)

Hozzászólások

Ezeket olvastad már?