Busz hírek Hírek Kishaszonjárművek Közút Személyautók Útdíj

NÚSZ: január végéig érvényesek a tavalyi e-matricák

Január 31-ig érvényesek a tavaly megváltott éves országos és megyei autópálya matricák – mondta Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) szóvivője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Taxik haladnak az útdíjköteles Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, a főváros irányába 2015. január 8-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Illusztráció –  MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hozzátette: az autósoknak a következő alig több mint két hét áll rendelkezésére megváltani a 2016-os éves matricát.
Elmondta, az adatok szerint egyre többen veszik igénybe a rendszert, és olyanok is autópályát használnak, akik eddig nem tették. Tavaly 2,3 millió, 400 ezerrel több magyar autó vette igénybe a díjköteles utakat. Az ellenőrzési rendszer adatai szerint még ennél is több, 3 millió külföldi autó közlekedett az utakon tavaly, ami jelentős tranzitforgalmat mutat. A 10 napos matricából több mint 8 millió fogyott.

Kiemelte: nincsen érdemi változás az e-matricák rendszerében, nem emelkedtek az árak, és nincsenek új díjkategóriák sem.

Közlése szerint az e-matricás rendszerben a személyautók számára díjköteles szakaszok köre 2016 január elsejétől két, tavaly átadott, a gyorsforgalmi hálózatba kapcsolódó úttal – M43 Makó-országhatár és M85 új szakaszai – bővült, más változás nem történt. Az M86-os autóúton és az M9-es autóúton a személyautók után nem kell használati díjat fizetni, ebben 2016-ban sem várható változás.

A jogosulatlan úthasználók aránya 2-3 százalék között alakul, ami nemzetközi szinten is kedvező – mondta.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 63 alkalommal tekintették meg.)

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro