Januártól éjszakai árammal is tölthetők az elektromos autók

Az elektromos gépjármű üzembentartója vagy tulajdonosa januártól éjszakai árammal is töltheti kocsiját – tartalmazza a nemzeti fejlesztési miniszternek a Magyar Közlönyben megjelent rendelete.

Elektromos meghajtású személyautó, amelyet a Budapest Taxi mutatott be a fővárosi Vörösmarty téren 2014. március 19-én. A társaság két elektromos Nissan Leafet és ötven darab, CNG-vel működő Opel Zafirát állított járműparkjába. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Elektromos meghajtású személyautó, amelyet a Budapest Taxi mutatott be a fővárosi Vörösmarty téren 2014. március 19-én. A társaság, akkor két elektromos Nissan Leafet és ötven darab, CNG-vel működő Opel Zafirát állított járműparkjába. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az alaprendelet szerint az A1 árszabás jelenti a normál tarifát, ezt automatikusan használhatják töltésre az elektromos autók üzembentartói, illetve tulajdonosai.

Az A2 jelű tarifa az, amelyet a köznyelv éjszakai áramnak hív, az elektromos kocsik töltésére ez választható az A1 tarifa mellé.

Az olcsóbb éjszakai áram viszont csak akkor választható, ha annak mérése megoldott.

A tulajdonosnak, illetve üzembentartónak évente kell igazolnia az áramszolgáltatónál azt, hogy elektromos járművet használ. Az A2 tarifa használatára külön szerződést kell kötni, amelyben szerepelnek az előbbi igazolás részletei is.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 19 alkalommal tekintették meg.)