Bemutatók Busz hírek Hírek Márkahírek Scania

Scania Higer A30 – sokoldalúság a személyszállításban

A Scania Higer A30 a tökéletes megoldást jelenti azoknak az ügyfeleknek, akik egy előre mutató, gazdaságosan üzemeltethető és megbízható buszt keresnek. A jármű sokoldalúságát mutatja, hogy használható menetrend szerinti vagy különjárati buszként is. Az Euro 6 normának megfelelő motor akár 100 % biodízel üzemmódra is képes.

Higer A30 Higer A30A kéttengelyes Scania Higer A30 buszt mindennapi, nehéz munkára tervezték. A robusztus, előre mutató külső, valamint az Euro 6 normának megfelelő hajtáslánc a maximális üzemidő és az üzemelési hatékonyság kombinációját nyújtja.

A specifikációtól függően akár 61 ülőhely is kialakítható, amelyek két- vagy hárompontos biztonsági övvel felszereltek, valamint maximum nyolc köbméter poggyásztér elérhető. A busz egyéni olvasólámpákkal, leszállásjelző gombokkal, illetve az ülések feletti csomagtartóval is rendelkezik. Középen dupla ajtó specifikálható a kerekesszékek mozgatásához alkalmas emelővel. A klíma-rendszer magában foglalja a légkondicionálást és az állóhelyi fűtést. Az ablakok dupla üvegezésűek. Az ügyfelek a belső teret az ülések elrendezésével és egyéb opciókkal teljes egészében saját elképzelésük szerint alakíthatják ki.

A 9 literes Euro 6 normának megfelelő motorral (250, 280, 320, 360 LE) szerelt hajtáslánc kimagasló teljesítményt és kitűnő üzemanyag-hatékonyságot kínál. Az Euro 6-os motorok között egyedülálló módon a 320 és 360 lóerős változatok 100 % biodízel üzemmódra is képesek, a környezettudatos tulajdonosok igényeit szem előtt tartva.

A 8 sebességes, mechanikus, Scania Opticruise-zal szerelt automatizált sebességváltó rendszer kényelmes vezethetőséget és utazást biztosít. A Scania Retarder opcionális. ZF Ecolife automata váltó integrált retarderrel szintén rendelhető.

A biztonsági felszerelések között elektronikusan vezérelt blokkolásgátló fékrendszer, menetstabilizáló elektronika (ESP), kipörgésgátló, automata kipufogófék, valamint igény esetén retarder is szerepel.

A járművezetők szempontjából a már megszokott Scania minőséget és kényelmet nyújtja a busz. A kezelőszervek ergonómiai kialakítása kiemelkedő: a sebességváltót és a retardert is beleértve, a kormányoszlopról irányítható minden. A járművezető ülése fűthető.

A Scania Driver Support rendszere valós időben ad tanácsokat és tippeket a vezetési stílus javítása érdekében, amelyek a központi kijelzőn jelennek meg.

A GPS alapú Scania Active Prediction sebességtartó automatika a jármű előtti útvonal topográfiája alapján a sebességet a domborzathoz állítja be, így biztosítja a legkedvezőbb üzemanyag-fogyasztást és utazási kényelmet.

A járművek alapfelszereltségét képező Scania Flottakezelő rendszer lehetővé teszi, hogy mind a busz, mind a pilóta teljesítményét nyomon kövessék és kielemezzék az irodában.


A Scaniáról
A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 40 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2013-as évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 86 milliárd svéd koronát, míg nettó eredménye 6,2 milliárd svéd koronát tett ki.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 26 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .