Fuvarpiac Hírek Logisztika

A FedEx rekordforgalomra számít az ünnepi időszak alatt, 317 millió küldeményt kézbesítenek világszerte

Az e-kereskedelem felé tolódnak a vásárlási szokások: az előző év csúcsidőszakához képest 12 százalékkal nőtt az online vásárlások volumene

A FedEx a karácsony előtti négy hétben rekordmennyiségű, mintegy 317 millió küldeményt kézbesít, ami az egy évvel korábbi időszakhoz képest 12,4 százalékos növekedést jelent. A többletmunka elvégzése érdekében a szállító vállalat idényjelleggel több mint 55 ezer plusz embert, köztük rakodómunkásokat, futárokat és további dolgozókat alkalmaz a csúcsszezonban.

master_az_0388_160-112A cég egyre erősebb Európában is: 327 telephelyen több mint 16 ezer fő, háromezer gépjármű és 39 repülőgép gondoskodik arról, hogy a küldemények idejében eljussanak a címzettekhez.

Az E-commerce Europe adatai szerint az interneten vásárló európai fogyasztók 15 százaléka külföldről szerzi be a kívánt termékeket és szolgáltatásokat. Ez a szám az előző évhez mérten 25 százalékos növekedést mutat.

„Örülünk annak, hogy még az évnek ebben a rendkívül fontos időszakban is egyre több kereskedő és magánszemély bízza küldeményét a FedExre” – mondta Alain Chaillé, a FedEx dél-európai műveleti alelnöke, és hozzátette: „a küldemények volumenének növekedése egyértelmű jele annak, hogy az alapos tervezést, a termékportfóliónkat valamint csapatunk hozzáállását és elkötelezettségét értékelik ügyfeleink.”

„Globálisan és Európa-szerte különböző intézkedéseket vezettünk be annak érdekében, hogy felkészüljünk a főszezonra, és hogy biztosítani tudjuk a gondtalan pihenést az ünnepek alatt. Hálózatunk és szolgáltatásaink folyamatos fejlesztése mellett szorosan együttműködünk ügyfeleinkkel annak érdekében, hogy eleget tegyünk igényeiknek és felkészüljünk a várható megnövekedő forgalomra” – hangsúlyozta Chaillé.

A FedEx már július elején megkezdte a kisebb értékű termékek, például a karácsonyi díszek szállítását; a nagyobb értékű küldemények pedig szeptemberben és októberben jelentek meg a hálózatban, amikor a kiskereskedelmi üzletek feltöltötték készleteiket. A csúcsidőszak közeledtével egyre inkább nő a nagy értékű (például elektronikai cikkek) küldemények száma.

A FedEx Express elosztó- és szortírozó központja a karácsonyi szezonban a párizsi Roissy-Charles de Gaulle repülőtér, innen szolgálják ki az európai régiót. A FedEx 300 repülőjárattal, óránként 61.500 küldemény szétválogatásával a hét minden napján éjjel-nappali üzemmel gondoskodik arról, hogy a világ minden pontjáról Párizsba érkező több millió FedEx-küldemény a szortírozást követően, karácsonyig a rendeltetési helyére kerülhessen.

A FedEx repülőgépflottája felszereltebb, mint valaha: a vállalat teljes légi járműparkját infravörös látásjavító rendszerrel (Enhanced Vision Systems, EVS) látta el, ami nagy segítséget jelent a pilóták számára, hogy rossz látási viszonyok között is biztonsággal fel- és leszállhassanak. Egy meteorológiai csapat is folyamatosan figyelemmel kíséri az időjárást, hogy a kereskedők és fogyasztók az európai télben néha bizonytalan időjárás ellenére boldog és sikeres karácsonyt élvezhessenek.


A FedEx Express-ről
A FedEx Express a világ legnagyobb expressz szállítója, amely gyors és megbízható szolgáltatást nyújt több mint 220 országban és területen világszerte. A FedEx Express globális légi és szárazföldi hálózatának segítségével határidőre célba juttatja az időérzékeny küldeményeket, pénzvisszafizetési garanciával.

A FedEx vállalatról
A FedEx Corp. (NYSE: FDX) ügyfeleinek és üzleti partnereinek a szállítási, elektronikus kereskedelmi és üzleti szolgáltatások széles palettáját kínálja. A 49 milliárd dolláros éves árbevétellel rendelkező vállalat integrált üzleti alkalmazásokat nyújt az elismert FedEx márkanév alatt önállóan működő, ám kollektíven és együttműködésben irányított leányvállalatain keresztül. A FedEx-et folyamatosan a világ legelismertebb és megbízhatóbb munkaadói között tartják számon. Több mint 340.000 dolgozóját arra ösztönzi, hogy teljes mértékben a biztonságra, a legmagasabb szintű etikai és szakmai előírások betartására és ügyfelei, valamint a közösség igényeinek kielégítésére törekedjenek. További információért látogasson el a news.fedex.com weboldalra.

Forrás: Live PR
.

(Ezt a cikket 64 alkalommal tekintették meg.)

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.