Határinfó Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Megszűnik a határellenőrzés a magyar-szlovén határon

Megszűnik az októberben ideiglenesen visszaállított határellenőrzés a magyar-szlovén határon – derül ki a Magyar Közlöny szerdán megjelent számából.

Az M70-es autóút a magyar-szlovén határon, a Tornyiszentmiklós és Pince közötti határátkelőnél 2015. december 3-án. Megszűnt a határellenőrzés a magyar-szlovén határon.
Az M70-es autóút a magyar-szlovén határon, a Tornyiszentmiklós és Pince közötti határátkelőnél 2015. december 3-án. Megszűnt a határellenőrzés a magyar-szlovén határon. Fotó MTI

A döntés csütörtöktől hatályos.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter október 17-én közölte az MTI-vel, hogy Magyarország ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést a magyar-szlovén határon. Ezt a döntést akkor azzal indokolta, hogy a kormány információi szerint a magyar-szlovén határra kezdték el szállítani azokat az illegális bevándorlókat, akik az azt megelőzően lezárt magyar-horvát határon nem tudtak belépni az országba.

“Az intézkedés a schengeni egyezmény adta kereteken belül történik” – hangsúlyozta akkor Szijjártó Péter, jelezve, hogy az ellenőrzés a magyar-szlovén határon mindaddig hatályban marad, amíg azt a helyzet indokolja.

Forrás: MTI

(Ezt a cikket 71 alkalommal tekintették meg.)