Gazdaság Hírek Szervezetek hírei

Több mint hat százalékkal nőtt a Waberer’s háromnegyedéves bevétele

A Waberer’s csoport idei első három negyedévi konszolidált bevétele 392,4 millió euró volt, 6,4 százalékkal több a múlt év azonos időszakának a bevételénél – közölte a nemzetközi közúti fuvarozással foglalkozó holding csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Fotó: ORFK felvétele - H.Szabó Sándor
Illusztráció – Fotó: ORFK felvétele – H.Szabó Sándor

Az EBITDA – a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény – 55,5 millió eurót tett ki szeptember végén, amely 6,7 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Az EBIT – a kamatok és adók levonása előtti eredmény – 19,1 millió euró volt, amely 2,4 millió euróval kevesebb a bázisidőszaki adatnál. A közleményben megjegyzik: ez annak ellenére alakult így, hogy az eredményt egyszeri tételek 3,2 millió euróval javították.

Az EBITDA 84 százaléka a nemzetközi fuvarozásból származott és csak a maradék 16 százalék a belföldi teljesítmény.
A közlemény szerint az egész Európát érintő menekültválság negatív hatással volt a fuvarozási tevékenységre, mivel a határellenőrzések lassították a fuvarozási átlagsebességet, ami csökkentette a teljesítményt. Szintén negatívan hatott a cégre a járművezetők hiánya.

A Waberer’s október elején kérvényezte részvényeinek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére, majd november 10-én úgy döntött, hogy a piaci körülményekre tekintettel elhalasztja a tervezett nyilvános részvénykibocsátást. A társaság december 17-re rendkívüli közgyűlést hívott össze, amelyen döntenek a működési forma zártkörűen működő részvénytársasággá történő visszaalakításáról és a társaság részvényeinek levételéről is a BÉT terméklistájáról.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 123 alkalommal tekintették meg.)