Érdekességek Hírek

Tehetséges munkagép-vezetők

A munkagépek, mint a Bobcat jellegű rakodógépek, földmunkagépek targoncák és árokásó gépek elsődleges funkciójuk szerint – mint ahogy azt a nevük is mutatja – a munkára lettek kitalálva. Néhány kreatív sofőr azonban nem csak a munkagépet látja bennük, hanem annál sokkal többet. Így születnek azok a bravúros mutatványok, amelyek sokunkat ámulatba ejtenek.

A LiuGong munkagépek magyarországi forgalmazója, a Best Machinery Kft. juttatta el részünkre azt a videót, amelyben egy LiuGong munkagép még egy tehetségkutató show-ban is fellépett, no nem Magyarországon, hanem Kínában, Kína legnagyobb csatornáján, a CCTV-ben. Az alább közzétett videóban jól látszik, hogy a munkagép kezelője egy lélegzetelállító mutatvány keretében próbál gépével meggyújtani egy kanócot. S hogy sikerül-e neki? Nos, a videóból minden kiderül!

A videóban bemutatott mutatvány természetesen nem egyedülálló a világon, számos gépkezelő be tudná ezt vagy más hasonló mutatványt mutatni, véleményük szerint csak egy kis kreativitás szükséges hozzá. Na, meg persze idő, hogy a mutatványokat gyakorolni lehessen, bár sokszor az építkezéseken is mutatványszámba menő fordulásokat kell elvégezniük, hogy végrehajtható legyen a kért művelet.

A munkagépek általában nagy erőkifejtésre képesek, önsúlyuknál sokszor sokkal nagyobb tömeget képesek megemelni, mint például az a markológép, amelynek vezetője képes volt arra, hogy teljesen egyedül felrakja a gépet egy tehergépkocsira, szállítás céljából. A mutatvány meghökkentő, sőt a vezetőre nézve akár életveszélyesnek is mondható, bár ő minden bizonnyal tisztában van gépe képességeivel.

leall-a-foldmunkagep-a-teherautorol

Versenyek itt is, ott is

Az ügyes gépkezelők többféle versenyen mérhetik össze a tudásukat, nem csak Kínában, hanem Magyarországon is. Az Építőgép Forgalmazók és Bérbeadók Szövetsége minden második évben (utoljára tavaly volt) meghirdeti az „Ország Legjobb Gépkezelője” versenyt, melyen különböző kategóriákban indulhatnak a kihívásokat kereső gépkezelők. Kotró rakodó, mini kotró és kompakt rakodó kategóriákban is meghirdetik a versenyt, tavaly több mint 150 verseny zajlott le a 3 nap alatt.

Az említett versenyen kívül más versenyeket is rendeznek Magyarországon és vannak külön a munkagépek gyártói által rendezett versenyek is. Sőt, aki eredményesen szerepel valamely magyarországi versenyen, az tovább juthat az európai versenyek valamelyikére is.

És hogy mi szükséges ahhoz, hogy valaki versenybe szálljon? Az adott munkagép kitűnő ismerete és kezelése mellett precizitás, gyorsaság, pontosság és biztonság.

Forrás: Szuhi Attila – ite.hu
.

(Ezt a cikket 142 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock