Gazdaság Hírek Logisztika

Javul a városi logisztikai ingatlanok kihasználtsága

A Budapest területén lévő városi logisztikai ingatlanok 14,2 százaléka állt üresen a harmadik negyedév végén, egy évvel ezelőtt még közel 20 százalékos volt ez az arány – közölte az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő és a Colliers International ingatlan tanácsadó, közös felmérésük eredményét az MTI-vel.

Logisztikai szolgáltatók telephelyei Gyál közelében - Fotó: ORFK - H. Szabó Sándor
Illusztráció – Fotó: ORFK – H. Szabó Sándor

A 186 ezer négyzetméter városi logisztikai ingatlan 10 százalékát teszi ki a teljes fővárosi kínálatnak. Ezeket a logisztikai parkokat szokás ipariaknak is nevezni, attól függően, hogy ki vizsgálja azokat.

A városi logisztikai ingatlanok kisebbek, mint a város határában, az autópályák mentén lévők, viszont innen lehet a kisebb teherautókkal áruval ellátni például a városi üzleteket. Fontos az, hogy a városból és az autópályákról is könnyen elérhetők legyenek. A bérlők az 500-3000 négyzetméteres területeket keresik, a bérleti díj jelenleg 4,5-5 euró, havonta és négyzetméterenként.

A mintegy 1,8 millió négyzetmétert kitevő teljes budapesti logisztikai ingatlan állomány kihasználtsága 12,3 százalék volt a harmadik negyedév végén. Egy éve még ez is közel 20 százalékos volt.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 25 alkalommal tekintették meg.)