Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Forgalomkorlátozás lesz az M1-M7 bevezető szakaszán péntek és szombat éjjel

Forgalomkorlátozásra kell számítani Budapesten, az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán a gyalogos-felüljáró bontása miatt péntek és szombat éjjel – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Az M1-M7-es autópályák útdíjköteles, közös bevezető szakasza esti fényben, közvilágításal Budaörsnél 2015. január 7-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Az M1-M7-es autópályák közös, bevezető szakasza. – MTI Fotó: Kovács Attila

Azt írták: szombat éjszaka az őrmezői nagy csomópont építéséhez kapcsolódóan a Sasadi úti gyalogos-felüljáró véglegesen megszűnik. Helyette a bontási munkák kezdetétől már a Beregszász útnál újonnan létesített gyalogos-aluljárón keresztül lehet közlekedni.

Az aluljáró és a járdák között a Budaörsi út irányába jelzőlámpás gyalogátkelőhely, az Alsó Beregszász útnál pedig jelzőtáblás átkelő segíti az átjutást. A munkák miatt a hétvégén forgalomkorlátozásra kell számítani, valamint módosul az 53-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 150-es, a 252-es, a 240-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es, a 972-es és a 972B járatok közlekedése – emelte ki a BKK.

Hozzátették: a Sasadi úti gyalogos-felüljáró bontását szombat éjszaka az útpálya teljes lezárása mellett végzik. Este nyolc és éjjel tizenegy óra között két-két sávot lezárnak, így ebben az időben a két szélső forgalmi sávon lehet közlekedni.

Éjjel tizenegy és hajnali öt óra között mindkét irányban a teljes útpálya lezárása mellett emelik le a hidat, illetve bontják le a lépcsőkarokat és lépcsőtornyokat. A gyalogosforgalom este hat órától már csak az új aluljárón keresztül haladhat – hangsúlyozta a BKK.

Az útpálya teljes lezárásának idején mindkét irányban az Egér út felé kell kerülni. Vasárnap hajnali öt órától újra használhatóak lesznek a forgalmi sávok – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 88 alkalommal tekintették meg.)