Gazdaság Hírek Közút

Kiírták a tendert a 21-es számú főút újabb szakaszának négysávosítására

Nyílt közbeszerzést írt ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a 21-es számú főút további, 4,5 kilométeres szakaszának négysávosítására, a felhívás kedden jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben.

Munkagépek dolgoznak a Makó felé vezető pályatest építésén az M43-as autópálya Makó és az országhatár közti szakaszán 2014. július 17-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Illusztráció – MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A 21-es számú főút Hatvantól Salgótarjánon át tart az országhatárig. A most kiírt pályázat a 23+300 és 27+820 kilométerszelvény közötti szakasz átépítésére vonatkozik. A főút induló szakaszának négysávosítására a múlt héten már kiírta a közbeszerzést a NIF.

A kiírás szerint a meglévő útpálya jobb oldalának burkolatszéle fixen marad, ehhez képest a bal oldalt szélesítik. A Pásztó déli, úgynevezett rombusz típusú csomópontot a Hollókői út csatlakozásánál alakítják ki. A 2408-as jelű Pásztói utat ide kötik be, a jelenlegi 21-es számú főút csatlakozása megszűnik. A 2127-es jelű Csécse – Pásztó összekötő utat a Pásztó déli forgalmi csomópontba kötik be.

Alkalmatlan az az ajánlattevő, amelynek bármely pénzügyi intézménynél vezetett számláján az ajánlati felhívás feladását megelőző 12 hónapban 15 napot meghaladó sorban álló tétele volt. Szintén nem tehet ajánlatot az, akinek az ajánlati felhívás feladását megelőző utolsó 3 üzleti évben az országos közút és műtárgy kivitelezéséből származó nettó árbevétele – összesen – nem érte el az 5 milliárd forintot. Az ajánlattételi határidő december 10. A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást kínáló ajánlattevő lesz a nyertes.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 72 alkalommal tekintették meg.)