Gazdaság Hírek Rába

Újabb megállapodást írt alá a Rába a Claas cégcsoporttal

Öt évre szóló megállapodást írt alá a Rába Járműipari Holding Nyrt. a németországi székhelyű Claas cégcsoporttal, a megkötött szerződéssel a Rába egy úgynevezett osztóműt szállít a Claas gyapotszedő gépeibe – közölte a győri székhelyű vállalat hétfőn az MTI-vel.

raba_logoKözleményük szerint az új megrendelés közel 2 millió eurós bevételt hoz. A mezőgazdasági gépeket gyártó vállalattal több mint húsz éve van partneri kapcsolatban a Rába, korábban az egyik németországi üzemnek fejlesztett komplett futóművet Xerion típusú erőgépeihez.

Az új termék sorozatgyártása a prototípus jóváhagyását követően indulhat meg, még az idén. A közlemény emlékeztet: idén januárban a Claas innovációs kategóriában Az év beszállítója-díjat adományozta a Rábának, s a most megkötött együttműködés további lehetőségeket nyithat meg az új termékfejlesztések vagy más járműtípusokba történő beépítések előtt.

A Rába Járműipari Holding Nyrt. üzleti portfolióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész és a jármű üzletág. Fő exportpiacai az Amerikai Egyesült Államok, a FÁK és az Európai Unió országai.
2015 első félévét a vállalat 24,521 milliárd forint árbevétellel zárta, amely 8,7 százalékkal alacsonyabb a tavalyi első félévi adatnál.

A cég részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 58 alkalommal tekintették meg.)