Baleset-megelőzés Hírek Rendőrségi hírek

A közúti balesetek áldozataira emlékeztek

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2015. október 30-án 12 órai kezdettel megemlékezést tartott a budapesti Flórián téren a Közlekedési balesetek áldozatainak emlékművénél.
Forrás: Police.hu

Majd húsz évvel ezelőtt – valószínűleg elsőként a világon – Budapesten felállítottak egy emlékművet, amely a közúti balesetek áldozatainak állít emléket. Az emlékmű közadakozásból az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB), valamint az érintett állami és társadalmi szervek együttműködése révén valósult meg.

Az egyedülálló emlékmű felavatásának éve, azaz 1996. óta az ORFK-OBB minden esztendőben megemlékezik a közúti balesetek áldozatairól. A rendezvény hagyományosan a Mindenszentek és a Halottak Napja időszakához kötődik.

Az idei a 20. a koszorúzással egybekötött megemlékezések sorában. A rendezvényen a rendőrség és az ORFK-OBB vezető tisztségviselői mellett a közúti közlekedésbiztonsági tevékenységben érintett szervek, szervezetek, intézmények, érdekképviseletek és társaságok képviselői, továbbá magánszemélyek is részt vettek.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás és további fotók: Police.hu
.

(Ezt a cikket 36 alkalommal tekintették meg.)