A mai napon igazi Volkswagen ünnep lesz a Hungaroringen, a szeptember 19-i Volkswagen-találkozón a márka majd’ mindegyik típusa képviselteti magát. Számos különlegesség és izgalmas programok várják az érdeklődőket, s idén is vásárolható százforintos tombola, a szerencsés nyertes ezúttal egy IV-es Golf Cabriolet fedélzetén utazhat haza.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek

Végre elérkezett az a hétvége, amit minden Volkswagen rajongó vár: Golf, Transporter, Bogár, Passat, Scirocco, Corrado, Polo, Jetta, Bora és Vento – ez a tíz típus tart összejövetelt szombaton a Hungaroringen, a Volkswagen-találkozó keretében. A helyszínen a felsorolt típusok külön-külön parkoltatva lesznek megtekinthetőek, közülük a központi Paddock részen álló Golfokat ezúttal is a tizenkét fős szakmai zsűri választotta ki. A Paddock egyik boxában pedig a wolfsburgi gyárból érkező Golf R400 lesz megtekinthető.

A Transporterrel és Bogárral érkezők a Hippifaluban randevúznak, itt igazi „flower-power” hangulat, hippi dj, tábortűz, bográcsozás várja a kilátogatókat. A gyári vendég ezúttal a szervezőknek köszönhetően a T1-es generáció Westfalia kempingautója lesz. A rendezvény végén, 18 órától megnyílnak a falu kapui, s a vállalkozó kedvűek, típustól függetlenül, akár itt is tölthetik az éjszakájukat sátorban vagy saját autójuk fedélzetén.

Idén is rengeteg program közül válogathatnak az érdeklődők, a Continental jóvoltából fejleszthetjük vezetési technikánkat, Amarokok, Touaregek és Tiguanok volánja mögött off-roadozhatunk a nagyközönség számára többnyire ismeretlen, a Hungaroring területén található 30 hektáros erdő hegy-völgyes útjain. Szintén ezt a szakaszt járhatjuk be utasként a „Forrest taxikkal”, két T3 Syncro viszi majd a vendégeket a nehéz terepen. Különleges élményt tartogat a Volkswagen Driving Experience szereplése is, a gyári csapat pilótája a nap folyamán kétszer is bemutatót tart a versenypálya célegyenesében, napközben pedig 2 másik kollégájának segítségével 2 Passat modellen lesz tesztelhető az Év Autójának is megválasztott gépkocsi számos asszisztensrendszere. Napközben lehull a lepel négy újdonságról is: a Passat GTE, a Touran, a Transporter és a Caddy legújabb példányai is itt lesznek elsőként láthatóak Magyarországon.

Újdonságként a Das WeltAuto a Használtautó.hu-val együttműködésben „használtautós börzét” szervez a helyszínen, ahol a márka szerelmesei kedvükre válogathatnak eladó sorban lévő Volkswagenek között. A piactéren kizárólag magánszemélyek árulhatnak, saját tulajdonban lévő autót.

A férfiak mellet a hölgy vendégekre és a gyermekekre is készülnek a rendezők: bőrdiagnosztika, ápolási tanácsok, smink-igazítás, tanácsadás, masszázs, kézápolás várja a nőket, a gyerekek egész nap színezhetnek, rajzolhatnak, festhetnek, és emellett több gyártó vadonatúj játékával is megismerkedhetnek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is egy gyönyörű Golfot vihet haza a százforintos tombola nyertese, fődíjként egy 1999-es 1.6 Trendline Golf Cabriolet-et sorsolnak ki.

A nyereményautóról

Az első tulajdonos még a Porsche Inter Auto Kft. egyik budapesti telephelyén vásárolta az 1.6-os motorral szerelt, Trendline felszereltségű kabriót, mely többször visszakerült a Porsche Hungaria hálózatának rendszerébe. Néhány évnyi használat után a nagykanizsai Das WeltAuto kínálatában tűnt fel a gépkocsi, amit akkor egy fogorvos vásárolt meg. A doktor második autóként használta a zöld színű járművet, és rendszeresen karbantartotta szeretett vászontetős négykerekűjét. A Golf később ismét ebbe a kereskedésbe került vissza, s innen már egyenes út vezetett a Das WeltAuto XIII. kerületi központjába, ahol a Das WeltAuto a Porsche Hungaria Parts Center és a Porsche Inter Auto segítségével felújította azt. Eredeti Volkswagen Classic Parts alkatrészek beépítésével (melyek szinte hiánytalanul hozzáférhetők a rég nem gyártott típushoz) cserélték a szükséges kopó alkatrészeket, az autó egy alapos nagyszervizt kapott, és kijavították a fényezés hibáit.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek

A Volkswagen-találkozó ideje alatt a Paddock részen lévő Das WeltAuto boxban lesz megtekinthető a nyeremény, amit a tavalyi fődíj és a jelenlegi kínálat hat másik autójának társaságában állítanak ki.

A Volkswagen-találkozóról

A rendezvényről bővebb információ a www.volkswagen-talalkozo.hu holnapon, a Volkswagen Magyarország FACEBOOK vagy a Volkswagen-találkozó esemény oldalán található.

A tavalyi rendezvény fényképei:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.923505534334816.1073741847.344123578939684&type=3

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 88 alkalommal tekintették meg.)