Gazdaság Hírek Közút

Megújult a Gyomaendrőd-Nagyszénás-Szentes összekötő út közel 13 kilométeres szakasza

A Dél-alföldi Operatív Program keretein belül, európai uniós forrásokból megújult Csongrád megyében a Gyomaendrőd-Nagyszénás-Szentes összekötő út mintegy 13 kilométeres szakasza. A beruházás közel 1 milliárd forint európai uniós forrásból valósult meg.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az Dél-alföldi Operatív Program keretében a 4642-es jelű Gyomaendrőd-Nagyszénás-Szentes összekötő út 12,808 kilométeres szakasza újult meg. A 984 millió forintos keretből megvalósult beruházás részeként az útszakaszt és az átereszeket is felújították. A felújítás során a kiépítés nélküli autóbuszöblök esetében a padka burkolására is sor került a forgalombiztonság növelése érdekében. A felújítás során rendezésre került az árok, illetve az útpadka is. A korábbi burkolat kátyúzása után, két aszfalt pályaszerkezeti réteg került beépítésre.

A beruházás megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is rövidülés várható.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy a felújítandó útszakaszok hosszú távon is kiváló állapotban maradhassanak. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakaszok kiemelt figyelmet élveznek mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 64 alkalommal tekintették meg.)