Határinfó Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Illegális bevándorlás – A két röszkei és az ásotthalmi határátkelőhelyen is szünetel a forgalom

Az M5-ös autópályán és a régi 5-ös úton lévő röszkei, valamint az ásotthalmi határátkelőhelyen is szünetel a forgalom – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedd délután az MTI-vel.

Migránsok a lezárt M5-ös autópályán, a Horgos-Röszke határátkelőhely szerb oldalán 2015. szeptember 15-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Migránsok a lezárt M5-ös autópályán, a Horgos-Röszke határátkelőhely szerb oldalán 2015. szeptember 15-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Szenti Szabolcs azt tanácsolta az utazóknak, hogy válasszák a tompai vagy a tiszaszigeti határátkelőhelyet, ez utóbbi 7-től 19 óráig vehető igénybe.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának tájékoztatása szerint a röszkei autópálya-határátkelőhely működését biztonsági okokból kellett felfüggeszteni, miután a szerb oldalon feltehetően egy külföldiekből álló csoport tagjai elzárták a ki- és a belépősávokat.

Az ORFK korábbi közleménye szerint a régi 5-ös úton Röszkénél, illetve Ásotthalmon a határforgalom azért szünetel, mert a szerb területen kialakult helyzet miatt a határátlépés feltételei nem biztosíthatók.

Forrás: MTI  (bkzg \ bám \ bdó)
.

(Ezt a cikket 216 alkalommal tekintették meg.)