Több mint 2,5 kilométeren újult meg a Borsodnádasd-Mónosbél összekötő út uniós támogatással

Az Észak-magyarországi Operatív Program keretein belül, az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott forrásból megújult a Heves megyei Borsodnádasd-Mónosbél összekötő út mintegy 2,5 kilométeres szakasza, összesen közel 327 millió forintból.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az Észak-magyarországi Operatív Program keretében a 2507-es jelű Borsodnádasd-Mónosbél összekötő út 2,5 kilométeres szakasza újult meg (Borsodnádasd és Balaton település között), így ezzel a beruházással elkészült a 2507 jelű út teljes Heves megyei szakaszának 2014-ben indult felújítása is. A közel 327 millió forintos keretből megvalósult beruházás során a burkolat több mint 15 ezer négyzetméteren, a vízelvezető rendszer pedig a szakasz teljes hosszában megújult. Ezen felül sor került padkaépítésre, az árkok tisztítására, az árokprofil javítására, új átereszek építésére és a meglévők tisztítására is. A munkálatok során új vezetőkorlátokat, jelzőtáblákat helyeztek ki és a burkolati jeleket is tartós típusúakra cserélték a szakemberek.

A szakasz felújításával jelentős mértékben javul a környező települések – Balaton, Mikófalva, Bükkszentmárton – közúti elérhetősége.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy az Észak-magyarországi Operatív Program keretében felújítandó útszakaszok hosszú távon is kiváló állapotban maradhassanak. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakaszok kiemelt figyelmet élveznek mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 62 alkalommal tekintették meg.)