Fuvarpiac Gazdaság Hírek

Waberer’s: 2015 első félévében is folytatódott az árbevétel- és hatékonyság növekedés

A Waberer’s International Zrt. („Waberer’s”) 2015 első hat hónapjában is folytatta növekedését. A Waberer’s árbevétele 2015 első hat hónapjában meghaladta a 261 millió eurót, ami 8 százalékkal haladja meg a 2014-es év azonos időszakának teljesítményét.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az EBITDA (a kamatok, az adózás és értékcsökkenés leírása előtti eredmény) 37,6 millió euró volt 2015 első felében, ami a 2014 első félévi értéket 15,3 százalékkal múlja felül. Ezt az eredményt az éleződő nemzetközi fuvarpiaci versenyben olyan újonnan bevezetett európai törvényi intézkedések ellenére sikerült elérni, melyek bizonyos korlátozásokkal sújtják a nemzetközi árufuvarozókat, és annak köszönhető, hogy a Waberer’s folyamatosan szem előtt tartja a hatékonyságot és a működés optimalizálását. Tovább javult a társaság lényegében minden teljesítmény- és hatékonysági mutatója. Az európai nemzetközi árufuvarozók közül a Waberer’s rendelkezik az egyik legfiatalabb, két éves átlagéletkorú flottával, melynek méretét 2015 első félévében 5,3 százalékkal növelte 2014 azonos időszakához képest. A vállalat több mint 3400 kamionszerelvénye 2015 első félévében a tavalyi év azonos időszakához képest 5,7 százalékkal több, összesen 213 millió kilométert tett meg Európa útjain.

Tovább javult a Waberer’s nemzetközi flottájának rakottsági mutatója: 2015 első felében elérte a 91,5 százalékot, amely a menedzsment megítélése szerint a nemzetközi fuvarozás terén meghaladja az európai iparági átlagot. A nemzetközi fuvarozási megbízásokat teljesítő járművek az év első hat hónapjában tovább növelték havi átlagos futásteljesítményüket is. 2014 azonos időszakához képest 2015 első félévében 1,4 százalékkal csökkent a járművek fajlagos üzemanyag felhasználása a belföldi fuvarozás területén.

A Waberer's International Zrt. telephelye Budapesten, ahol ötszáz új kamion adtak át 2014. március 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Illusztráció – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Waberer’s 2015 első felében is folytatta európai fiókhálózatának kiépítését Európa legfontosabb ipari központjaiban. 2015 tavaszán Milánóban megkezdte működését a Waberer’s Italia. A döntést megalapozták azok a pozitív visszajelzések, amelyek a tavaly Franciaországban és az Egyesült Királyságban alapított leányvállalatok ügyfeleitől érkeztek megbízásaik magas színvonalú helyi szintű kezelésével kapcsolatban.

A Waberer’s legfontosabb piacai 2015 első hat hónapjában változatlanul Németország, Magyarország Olaszország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Spanyolország voltak. A legnagyobb mértékben az olaszországi feladású, illetve címzésű fuvarfeladatok bevételeinek mértékében mutatkozott javulás 2015 első hat hónapjában az előző év azonos időszakához képest.


A Waberer’s International-ről
A Waberer’s International Zrt. Európa komplett rakomány (FTL) piacvezetője, amely a legnagyobb, erre a szegmensre optimalizált saját tulajdonú közúti vontató flottát üzemelteteti. Szolgáltatásai felölelik a logisztika valamennyi területét a közúti fuvarozástól a raktárlogisztikán keresztül a járműjavításig. A társaságnak Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában működnek leányvállalatai.

Forrás: Vision Communications Hungary Kft.
.

(Ezt a cikket 157 alkalommal tekintették meg.)