Reklám

Hírek Közút

Körforgalmat adtak át a 41-es főúton Vásárosnaménynál

Átadták a 41-es főúton Vásárosnamény határában megépített körforgalmat kedden, a beruházás 276 millió forintból, a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében készült el.

A Vásárosnamény határában megépített körforgalom, amelyet 2015. szeptember 1-jén avattak fel. MTI Fotó: Balázs Attila
A Vásárosnamény határában megépített körforgalom, amelyet 2015. szeptember 1-jén avattak fel. MTI Fotó: Balázs Attila

Az eseményen Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára elmondta: az elmúlt években 30-40 milliárd forint értékben érkezett fejlesztési forrás Vásárosnaményba és térségébe, ennek segítségével elkészült többek között az új Tisza-híd, az M3-as autópályának a beregi városig tartó szakasza, valamint folyamatban van a beregi árapasztó tározó építése is.

Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs igazgatója közölte: a 41-es főút és a Mátészalkára vezető 4117-es út kereszteződése egyike volt az öt legveszélyesebb útszakasznak az országban, a körforgalom építésével ezentúl biztonságosabban lehet közlekedni ezen az útszakaszon.

Emlékeztetett, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) programot indított a veszélyes kereszteződések körforgalommá történő átépítésére. Ezek közül több Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található: a Vásárosnaménynál lévő csomóponton kívül átépül a Nyíregyháza-Orosnál és a Kölcsénél található balesetveszélyes csomópont, továbbá a 41-es főút apagyi szakaszán is elindult egy hasonló építkezés.

A vásárosnaményi kereszteződésben nyolcezer jármű halad át naponta, az utóbbi öt évben pedig huszonhat baleset történt ezen az útszakaszon, emiatt döntött az NFM a körforgalom megépítéséről – mondta Loppert Dániel.

Forrás: MTI  (hvzs \ gtr \ gjé \ gte)
.

(Ezt a cikket 91 alkalommal tekintették meg.)