Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek Statisztikák Traffipax

A TISPOL SPEED országos akció eredményei

A rendőrség legutóbbi, 2015. augusztus 18-19. közötti és augusztus 23-i európai szintű fokozott ellenőrzésének mérlege.

Egy rendőr traffipaxszal a járművek sebességét méri Budapesten, a Törökvészi úton 2015. április 16-án. Reggel hat órakor 24 órás sebességellenőrzési akció indult Európa 22 országában. MTI Fotó: Honéczy Barnabás
Illusztráció –  MTI Fotó: Honéczy Barnabás

A rendőrség a TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján 2015. augusztus 18-án, 19-én és 23-án tartotta meg Magyarországon a TISPOL SPEED elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzését. Az európai kampány ezúttal a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányult.

A három nap alatt összesen 9431 jogsértést dokumentált a rendőrség, ebből 1101 esetben a jármű megállítását követően annak vezetőjével szemben intézkedtek a járőrök. A helyszíneken 1018 járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot, további 83 esetben szabálysértési illetve közigazgatási eljárást indítottak a felelősségre vonás érdekében.

Az ellenőrzés során 21 illegális bevándorlót, valamint 4 körözött személyt is elfogtak a rendőrök, illetve 6 fővel szemben bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu

(Ezt a cikket 171 alkalommal tekintették meg.)