Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Az augusztus 20-ai ünnep miatt a hosszú hétvégén erős balatoni forgalom várható

Az augusztus 20-ai ünnep miatt már augusztus 19-én, szerda délután rendkívül erős forgalomra lehet számítani az M7-es autópályán Balaton felé. Várható, hogy akár 3500 jármű halad majd óránként a tó felé a gyorsforgalmi úton. Ilyenkor, ha baleset vagy bármilyen egyéb rendkívüli esemény történik, akkor rövid időn belül több km-es torlódás is kialakulhat. Ha nincs rendkívüli esemény, akkor a telített autópályán a sebesség 90 kilométer/óra alá csökkenhet le, ami a Balatonhoz való lejutás idejét 15-20 perccel növeli meg.

ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor
ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor

Augusztus 23-án, vasárnap a főváros felé hasonlóan telített sávokra készüljenek. A járművek száma óránként elérheti a 4000-et is. A vasárnapi hazaindulás forgalmi szempontból optimális időpontja nehezen határozható meg, a 12-14 óra előtti indulás a legjobb, ugyanis a tapasztalat az, hogy a legtöbben 17-18 óra körül kelnek útra, de sokszor még 22 órakor is erős a járműmozgás.

Társaságunk nem javasolja, hogy Budapestről a Balatonra szerdán 14 és 20 óra között vagy csütörtökön 8 és 13 óra között, továbbá Balatonról Budapestre vasárnap 14 és 22 óra között induljanak el. Kerüljék a csúcsidőszakokat, ha erre nincsen lehetőségük, akkor számoljanak hosszabb menetidővel!

A sűrű forgalomban kiemelten figyeljenek a követési távolságra, türelmesen vezessenek!Az M7-es autópálya főváros felé vezető oldala Székesfehérvár és Budapest között három forgalmi sávval rendelkezik. Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten a jobbra tartási kötelezettség érvényes. Kérjük, hogy aki nem előz, az használja a külső, jobb szélső forgalmi sávot!

A Magyar Közút kéri a közlekedőket, hogy indulás előtt mindenképp tájékozódjanak a forgalmi helyzetről. A friss híreket megtalálhatják a társaság www.utinform.hu weboldalán.
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály
Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 266 alkalommal tekintették meg.)

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.