Fokozottan ellenőrzik a rendőrök a közlekedőket a TISPOL akcióban 2015. augusztus 18-án, 19-én és 23-án. Ezúttal a fő cél a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrése.
Traffipax rendőrautó munkában - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Különösen ügyeljünk az autópályák felhajtójánál lesben álló rendőrautókra, akik általában a pályán haladókat mérik az oldalablakon keresztül. – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A rendőrség 2015. augusztus 18-án, 19-én és 23-án országosan ellenőrzi a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó előírások megtartását a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) SPEED elnevezésű európai szintű fokozott ellenőrzés keretében.

A korábbi évekhez hasonlóan a közúti balesetek fő oka a sebességtúllépés, illetve a sebesség helytelen megválasztása. A személyi sérüléssel járó balesetek mintegy harmada ilyen jogsértés miatt következik be. Az ellenőrzés célja a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrése által a közlekedésbiztonsági helyzet érzékelhető javítása, a közlekedők biztonságának szavatolása. Ennek érdekében a rendőrök hitelesített sebességmérő berendezés alkalmazásával ellenőrzik a közlekedőket.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 607 alkalommal tekintették meg.)