Illegális bevándorlás – Gyorsított eljárással felfüggesztett börtönre ítéltek egy román teherautó sofőrt

Egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönre ítélte jogerősen, gyorsított eljárásban a Budakörnyéki Járásbíróság azt a román férfit, aki 200 euróért huszonkét szír határsértőt próbált teherautójával Budapestről Németországba fuvarozni, de az M1-es autópályán lebukott – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Illegális bevándorlók sétálnak a Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő Csatorna-alagút felé a franciaországi Calais kikötője közelében 2015. augusztus 9-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Illusztráció – Illegális bevándorlók sétálnak az úton. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a huszonkét szír több embercsempész közreműködésével augusztusban érkezett Magyarországra, majd Budapesten egy ismeretlenül maradt férfival megállapodtak: fejenként 300-450 euróért sofőrt szerez számukra, aki elszállítja őket Németországba.

Az ügy gyanúsítottjává vált román sofőr – aki vállalta a fuvart – az M1-es autópálya Sasfészek pihenőhelyéig jutott, ahol őt, valamint kisteherautóját és utasait egy közúti ellenőrzésen igazoltatták. A szír utasok nem tudták igazolni jogszerű magyarországi tartózkodásukat, így az őket szállító férfit embercsempészés miatt őrizetbe vették, majd a vádemelést követően két napon belül 1 év 8 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönre ítélték, és 2 évre kiutasították Magyarországról.

A Budakörnyéki Járásbíróság ítélete szerint a román sofőrnél talált, az embercsempészés díjaként átvett 200 eurót elkobozták – tette hozzá a szóvivő.

Forrás: MTI  (htm \ hgp)
.

(Ezt a cikket 132 alkalommal tekintették meg.)