Hírek Rendezvények Sport Találkozók Versenyek

Ismét traktorkarnevált rendeznek a hétvégén Hajdúböszörményben

Traktorkarnevál kezdődött pénteken Hajdúböszörményben: a parádé keretében rendezik meg a traktorhúzó Európa-kupa idei utolsó versenyeit – közölte a rendezvény főszervezője csütörtökön az MTI-vel.

A holland Sledge-Hammer nevű épített versenytraktor húzza a súlygépet a Traktorhúzó Európa Kupa Super Stock kategóriájának kvalifikációs futamában Hajdúböszörményben 2013. augusztus 17-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
A holland Sledge-Hammer nevű épített versenytraktor húzza a súlygépet a Traktorhúzó Európa Kupa Super Stock kategóriájának kvalifikációs futamában Hajdúböszörményben 2013. augusztus 17-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ficsor László tájékoztatása szerint Európa öt országából – Dánia, Hollandia, Németország, Norvégia és Olaszország – 26 csapat két kategóriában méri össze ügyességét szombaton és vasárnap.

A Super Stock és a Modified Light Európakupa-döntőt az a csapat nyeri, amelyik hatalmas traktorával a leghosszabb távon tudja végighúzni a súlypadot a versenypályán – magyarázta Ficsor László.

Hozzátette: az egyre növekvő hazai érdeklődőknek amatőr traktorhúzó versenyt is rendeznek hét kategóriában, a kategóriákat a traktorok súlya alapján alakítják ki.

Ficsor László elmondta azt is: a XXII. hajdúhét keretében pénteken megrendezendő traktorkarneválon a versenyre érkező nagyméretű erőgépek és az azokat Böszörménybe szállító kamionok mellet a helyi gazdák is végig vonulnak traktoraikkal, erőgépeikkel a városon.

Forrás: MTI  (btár \ pmg)
.

(Ezt a cikket 107 alkalommal tekintették meg.)