Gazdaság Hírek Közút

Épül a nyíregyházi elkerülő újabb szakasza

Épül a Nyíregyházát nyugatról elkerülő út újabb, 4,5 kilométer hosszú szakasza, a beruházás több mint 3,3 milliárd forintba kerül – mondta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs igazgatója az MTI-nek.

A Nyíregyházát nyugatról elkerülő útszakasz és a csomópont a műszaki átadás-átvétel idején 2014. október 2-án. Az M3-as autópálya új csomópontját és az új útszakaszt az autósok egy hónap múlva vehetik birtokba. MTI Fotó: Balázs Attila
A Nyíregyházát nyugatról elkerülő útszakasz és a csomópont a műszaki átadás-átvétel idején 2014. október 2-án.  MTI Fotó: Balázs Attila

Loppert Dániel emlékeztetett, az elkerülő korábbi, az M3 autópálya és Kálmánházi utat összekötő 2,3 kilométer hosszú szakaszát még tavaly októberben helyezték forgalomba, a kivitelezési munkálatok pedig a Kálmánházi út és a 36-os főút között folytatódtak.

A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végzi nettó 3 milliárd 355 millió forint értékben, a beruházás 85 százalékban uniós és 15 százalékos hazai forrás felhasználásával valósul meg.

Forrás: MTI  (hvzs \ gtr)
.

(Ezt a cikket 119 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .