Ajánlatok Flotta Hírek Kommunikáció és Informatika Logisztika

Hőségriadó! – Hűtött áru fuvarozása kánikulában

Nyári kánikulában még nagyobb jelentősége van, hogy a hűtött áru a megfelelő hőmérsékleten legyen tárolva fuvarozás közben.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Egy több száz kilométeres utat megtevő szállítmány viszonylatában nem kevés munkára és odafigyelésre, és az előírások pontos betartására van szükség az árut szállító cég részéről, hogy a hűtést igénylő kényes fuvar a kellő hőfokon érjen célba. Gondoljunk csak bele: élelmiszer- vagy gyógyszerszállítmánynál az esetlegesen előforduló hőmérséklet-ingadozás az áru megromlását vonhatja maga után. És a romlott élelmiszer, mi több, a túl magas hőmérsékletnek kitett gyógyszerkészítmény komoly veszélyeket rejthet a fogyasztók számára. A szállítócég pedig borsos veszteséget könyvelhet el, mi több, akár jogi úton is felelnie kell…

Az előírások nyilván a fogyasztót és az árut védik, azonban betartásuk komoly odafigyelést igényel, sőt, valójában a szállítmányt tökéletesen tönkreteheti egy-egy figyelmetlenség. Éppen ezért, az elmúlt (és nagyon úgy tűnik, hogy az elkövetkező) hetek hőhullámai miatt még inkább felértékelődik az i-Fleethez hasonló flottakövető berendezések hőmérséklet-figyelő vagy ajtó/raktérnyitást jelző funkciója. Nem mindegy, hogy a hőmérséklet csökkenésére mikor reagálunk: amikor az még nem árt meg a rakománynak, vagy amikor már menthetetlen. Az elsősorban flottakövetésre használható, de a műholdas nyomkövetésen túl számos előnyös kiegészítő funkciót tartalmazó i-Fleet Basic és Pro csomagok szavatolják, hogy a kánikulában sem szakad meg a hűtési lánc, a fuvar kezdetétől a rakomány célba éréséig az elvárt hőmérsékletű árut biztosíthatjuk. Emellett üzemzavar, vagy elhamarkodott raktérnyitás esetén azonnal riaszt is a berendezés, ezzel elkerülve a figyelmetlenségből adódó károkat.

A rendszer osztott kamrás szállítótér esetén a szerkezet több hőmérőt is képes kezelni, vagyis egyik kamrában sem kell attól félni, hogy megromlik az áru és kudarccal zárul a fuvar. Esetleges félreértések elkerülése, összekülönbözések tisztázása végett, az állandó ellenőrzésnek köszönhetően pedig ki lehet nyerni a riportokat, vagyis a szállítmányozó pofonegyszerűen igazolhatja az áru előírásoknak megfelelő szállítását a megrendelő felé.

Forrás: i-Cell
.

(Ezt a cikket 140 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .