Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Megkezdik az M7-es autópályán az elválasztósávok korszerűsítését

Augusztus 6-án kezdődik az M7-es autópályán a beton terelőfal és a korszerű acél szalagkorlát építése, valamint a fényvédelem korszerűsítése, vagyis az elválasztósávok felújítása – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel.

Autópálya sávelválasztó fényvédő háló. - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Autópálya sávelválasztó fényvédő háló. – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Csütörtökön a közlekedésbiztonsági fejlesztések elkezdik iépíteni a forgalomterelést az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 18-as és a 12 kilométer szelvények között, az érdi csomóponttól az M1/M7-es autópálya közös szakaszán – olvasható a közleményben.

A forgalmat fokozatosan a külső és a leálló sávba terelik majd.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a betonelemek daruzásakor, ami várhatóan augusztus 10-én kezdődik, lezárják majd a külső sávot, így az autópálya ezen szakasza csak egy sávon lesz járható.

Torlódás esetén – a technológiai folyamatok figyelembevételével – időnként megszakítják a daruzást és két sávban engedik majd el a járműveket.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. korábbi közleménye szerint a fejlesztés több mint 10 milliárd forint értékű európai uniós forrásból a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében valósul meg. Az elválasztósávok korszerűsítése érinti majd az M3-as és az M5-ös autópálya több szakaszát is. A munkálatok várhatóan november végéig tartanak, és az M3-as autópálya 10-35 kilométer, valamint az M5-ös autópálya 13-17,4 kilométerszelvények közötti szakaszait is érintik.

A beruházások révén kívánják csökkenteni a pályaelhagyásos balesetek, így a frontális ütközések számát.

Forrás: MTI  (gtz \ gjé \ gtr)
.

(Ezt a cikket 188 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .