Határinfó Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Hétvégi közlekedési prognózis

A 2015. augusztus 1-e és 2015. augusztus 2-a közötti időszakban jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.
Szörfdeszkát, csónakot és versenyautót - ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor
Illusztráció – ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatást adjuk

M0

A 6+100-5+150 kilométerszelvényben 2015. június 29-e és 2015. szeptember 30-a között a bal pályatesten a H1 haladósáv zárására kerül sor rézsűcsúszás javítása miatt, kiépített fix tereléssel (éjszaka is) 80 km/h sebességkorlátozás mellett;

A 4+200-5+150 kilométerszelvényben 2015. július 13-a és 2015. szeptember 30-a között a bal pályatesten a H1 haladósáv zárására kerül sor rézsűcsúszás javítása miatt, kiépített fix tereléssel (éjszaka is) 80 km/h sebességkorlátozás mellett;

M1

A 112 km szelvényben lévő csomópontban 2015. május 19-e és 2015. augusztus 21-e között mindkét pályatesten a lassítósáv zárására kerül sor csomópont átépítés és körforgalom kialakítása miatt, kiépített fix tereléssel (éjszaka is). Az M1-es autópálya 112. csomópont lassító sávjai le lesznek zárva. M1 jobb és bal pályán a csomópont lezárása miatt a kijelölt terelőút mindkét jelzett irányban a következő: M1 – 81-es számú főút csomópont – 81-es számú főút – Ipari parki bekötőút – Győr Ipari Park – Váci út – Győrszentiván A lassítósávok mellett sebességkorlátozás nem fogja lassítani a forgalmat;

M5

Inárcs térségében 2015. június 17-től hídfelújítási munkákat végeznek a 36-os és 38-as kilométerszelvények között. A munkálatok az autópálya mindkét oldalát érintik. A hídfelújítási munkálatok várhatóan június 17-e és október 15-e között zajlanak a 37-es kilométerszelvényben. A folyamatos és biztonságos közlekedés feltételeinek fenntartása érdekében sávelhúzással lesz biztosítva az érintett pályaszakasz 2×2 sávos forgalmi kapacitása, kivéve a munkálatokhoz szükséges terelés kiépítését és elbontását. A munkálatok ideje alatt 60 km/óra sebesség korlátozás lesz érvényes (www.aka.hu).

Információink szerint a többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek. Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseketAz esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is kell számítani! 

Tájékoztató

A „Kamionstop” 2015. augusztus 1-je (szombat) 15 órától 2015. augusztus 2-a (vasárnap) 22 óráig tart.

A  2015. július 31-e és augusztus 2-a között a határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul:

2015. július 31-én 10 órakor hivatalos megnyitó keretében a szerb viszonylatban Röszke autópálya határátkelőhely mellett átadásra és megnyitásra kerül a Röszke közúti határátkelőhely a 2002-ben bezárt régi határátkelőhely helyén.

A Röszke-Horgoš közúti határátkelőhely korlátozott nyitvatartású (7-19), a forgalom típusa az autópályáról letiltott nemzetközi járműforgalom, kivéve veszélyes árut szállító járművek, valamint nemzetközi gyalogos és kerékpáros forgalom. Az autópálya határátkelőhelyeken bekövetkező várakozási idők csökkentése, a forgalmi akadályok, forgalmi leállások megelőzése és megszüntetése érdekében, időlegesen engedélyezhető a nemzetközi személyforgalom. A két fél megállapodása alapján a határátkelőhely 2015. augusztus 1-je és 2015. augusztus 31-e között igénybe vehető a nemzetközi személyforgalom számára is, autóbuszok kivételével.

Nyugat-Európában tart a szabadságolási időszak, valamint az iskolákban a nyári szünet, ezért ezen a hétvégén is jelentősen megnőhet főként a szerb, továbbá a román és az ukrán viszonylatban a kilépő irányú forgalom.

A külföldre utazóknak javasoljuk, hogy indulás előtt ellenőrizzék az úti okmány érvényességét, a gépjármű műszaki állapotát, továbbá rendelkezzenek elegendő mennyiségű folyadékkal, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. A határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon tájékozódhatnak.

A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom ellenőrzésére és biztosítják a szükséges humánerőforrást és technikai feltételeket. Amennyiben a forgalom nagysága indokolja, ideiglenes forgalmi rend kerülhet kialakításra a várakozások csökkentése érdekében.

Az Ukrajnába történő be- és kiutazással kapcsolatos információk, tanácsok továbbra is a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyei közül Letenye autópálya határátkelőhely vonatkozásában számolhatunk forgalomnövekedéssel péntek délutántól szombat délutánig a kilépő, valamint vasárnap kora reggeltől délutánig a belépő irányban. A személyforgalomban 30-60 perc várakozás kialakulásával lehet számolni.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozás alakulhat ki a kilépő irányban pénteken, szombaton és vasárnap, melynek mértéke 30-120 perc is lehet, illetve a belépő irányban szombat délután és vasárnap déltől kezdődően estig, melynek mértéke elérheti a 30-120 percet.  A teherforgalomban mindkét irányban legfeljebb 60-120 perces várakozással lehet számolni a hétvégén.

A Tompa közúti határátkelőhelyen átlépő személyeknek számolni kell azzal, hogy az 53-as út felújítása miatt forgalomtorlódások alakulhatnak ki.

Csongrád megye

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalom növekedésével lehet számolni pénteken, szombaton és vasárnap kilépő irányban, amely akár 60-180 perces várakozást is eredményezhet. Belépő irányban szombaton délelőtt és vasárnap déltől kezdődően lehet a várakozási idő növekedésével számolni, melynek mértéke elérheti a 30-90 percet.

A teherforgalomban Röszke autópálya határátkelőhelyen 60-120 perces várakozással kell számolni.

A gyorsabb határátlépés érdekében célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Tiszasziget és Ásotthalom közúti határátkelőhelyet naponta 7 és 19 óra között vehetik igénybe az utasok.

Ásotthalom és Tiszasziget közúti határátkelőhelyen 30 perces várakozással lehet számolni személyforgalomban kilépő irányban, főként az átkelőhely megnyitása után délelőtt a belépő irányban és a zárást megelőzően késő délután a kilépő irányban.

Békés megye

Békés megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban kilépő irányban pénteken 13 és 24 óra között, illetve szombaton 5 és 9 óra között 60 perces várakozással lehet számolni. Hétfőn 3 óra és 9 óra között belépő irányban szintén 60 perc várakozás kialakulásával lehet számolni. A személyforgalomban várakozás kialakulásával nem számolunk.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Vállaj és Csengersima közúti határátkelőhelyen a fürdőturizmus élénkülése miatt főként péntektől vasárnapig, reggel a belépő, este a kilépő irányban lehet számolni 30-60 perces várakozás kialakulásával.

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban kilépő irányban várakozással kell számolni szombaton, vasárnap és hétfőn, melynek mértéke elérheti a 60-120 percet. A belépő irányban 60 perces várakozás kialakulásával kell számolni. A teherforgalomban forgalomtorlódás kilépő irányban várható, melynek mértéke elérheti a 60-120 percet.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen kilépő irányban szombaton 30 perces várakozással számolunk. A belépő irányban szombaton, vasárnap és hétfőn várakozás kialakulásával kell számolni a személyforgalomban, melynek mértéke elérheti a 60 percet.

A 7 és 19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban napközben a be-és kilépő irányokban 30 perc várakozással lehet számolni.

A személyforgalomban közlekedőknek napközben alternatív útvonalként a 8 és 16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. A határátkelőhelyen a nyitást követően és a zárást megelőzően várakozás kialakulásával lehet számolni, melynek mértéke elérheti a 30 percet.

A külföldre utazóknak javasoljuk, hogy indulás előtt ellenőrizzék az úti okmány érvényességét, a gépjármű műszaki állapotát, továbbá rendelkezzenek elegendő mennyiségű folyadékkal, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. A határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon tájékozódhatnak.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 493 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .