Ellenőrzések Érdekvédelem Hírek Közút Útdíj

Újabb szolgáltatással bővült a HU-GO: bevezették a bírságriasztás funkciót

Újabb szolgáltatással bővült szerdán a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer (HU-GO), bevezették a bírságriasztás funkciót a jogkövető fuvarozók védelme érdekében – tájékoztatta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. az MTI-t.

hugo-logoA közlemény szerint az érdekképviseleti szervezetek hatékony közreműködésének köszönhetően, a fuvarozók igényeinek megfelelően vezették be az új szolgáltatást. A nemzetközileg is egyedülálló funkció célja a jóhiszeműen tévesztő fuvarozók védelme.

Az e-mailes értesítés felhívja a figyelmet az ellenőrzési rendszer által érzékelt téves felhasználói beállításokra. Így az ellenőrzésükkel és kijavításukkal, illetve szükség esetén az egyenleg feltöltésével elkerülhetők a sorozatos bírságok.

Az új funkció tesztelésének második fázisa májusban sikeresen lezárult. Ennek alapján a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, valamint a jogosulatlan úthasználatot szankcionáló rendőrhatósággal történt egyeztetéseket követően a HU-GO rendszerben regisztrált fuvarozó vállalkozások július 15-től használhatják a figyelmeztető funkciót.

A bírságriasztás funkció a HU-GO rendszerben regisztrált felhasználónak az általuk megadott e-mailcímre figyelmeztetést küld, ha az ellenőrzési rendszer jogosulatlan úthasználatot állapít meg vagy vélelmez. Ezzel kapcsolatban fontos – hívta fel a figyelmet a társaság -, hogy a jogszabályi megfelelés miatt a riasztási rendszer nem változtatja meg a bírságolás rendjét. A jogosulatlan úthasználattal kapcsolatos adatokat a zárt ellenőrzési rendszerben továbbra is átadják a hatóságnak.

Forrás: MTI  (gcv \ egr \ ppd)
.

(Ezt a cikket 182 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .