Gazdaság Hírek Közút Útdíj

Módosult a fizetős és nem fizetős gyorsforgalmi utak listája

Három új gyorsforgalmi útszakasz került fel a nem fizetős listára, kettő pedig a jövő év elejétől lekerül onnan, a nemzeti fejlesztési miniszter rendelet-módosítása értelmében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai leszerelik az útdíjfizetésre figyelmeztető táblát az M86-os autóúton Szombathely határában 2015. január 31-én. Február elsejétől változik az útdíjrendszer, a döntés értelmében több szakasz ismét ingyenes lesz, közöttük a M86-os autóút. MTI Fotó: Büki László
Illusztráció – MTI Fotó: Büki László

A nemzeti fejlesztési miniszter módosította a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról szóló korábbi rendeletet, – a jogszabály a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg és szombattól hatályos. A jelenlegi jogszabály-módosítás kizárólag az e-matricás, vagyis az időtartamhoz kötött használati díjas (HD) rendszer szabályait érinti.

Nem kell díjat fizetni mostantól az M43-as autópályának a makói csomópont és az országhatár közötti szakaszán, továbbá az M60-as autópályának a Pécs délnyugati elkerülő szakaszán az 58. számú valamint az 5826. számú utak között.

A rendelet szerint az M85-ös autóút és az M43-as autópályának a makói csomópont és az országhatár közötti szakasza viszont a jövő év január elsejével lekerül a nem fizetős listáról.

Forrás: MTI  (ghg \ gtr \ hvk \ gpp \ gte9
.

(Ezt a cikket 312 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .