Gazdaság Hírek Közút

Megújul a Hódmezővásárhely-Földeák-Makó összekötő út több mint 5 kilométeres szakasza

A Dél-alföldi Operatív Program keretein belül, európai uniós forrásokból megújul Csongrád megyében a Hódmezővásárhely-Földeák-Makó összekötő több mint 5 kilométeres szakasza. A beruházásra mintegy 530 millió forint áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. rendelkezésére.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az Dél-alföldi Operatív Program keretében a 4415-ös jelű Hódmezővásárhely-Földeák-Makó összekötő út 5,302 kilométeres szakasza újulhat meg. Az 530 millió forintos keretből az útszakasz és a vízelvezető rendszer felújítása, valamint azok átereszeinek tisztítása valósul meg. Az autóbuszok a rekonstrukció után is a jelenlegihez hasonlóan forgalmi sávon állnak meg, de a megállóhely vonalában a padka burkolásra kerül a forgalombiztonság növelése érdekében. A felújítás során rendezésre kerül az útpadka is. A meglévő burkolat teherbírást vesztett részein lokális pályaszerkezet csere után, két aszfalt pályaszerkezeti réteg építésére kerül sor.

A projekt célja az M43-as autópálya valamint a települések megközelíthetőségének és közlekedésének javítása. A beruházás megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy a felújítandó útszakaszok hosszú távon is kiváló állapotban maradhassanak. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakaszok kiemelt figyelmet élveznek mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 88 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .