T OPTIFUEL : A TÜV HITELESÍTETTE A JÁRMŰ 10,9%-OS FOGYASZTÁS CSÖKKENÉSÉT

A független hitelesítő szervezet, a TÜV Rheinland hitelesnek nyilvánította a Renault Trucks T Optifuel fogyasztás csökkenését a standard T modellel szemben, a sofőr gazdaságos vezetési, azaz Optifuel oktatását követően.

renault-trucks-t-optifuel-2015A T Optifuel modell hónapok óta történő értékesítése után a Renault Trucks, bízva a jármű nagyon kedvező fogyasztási adataiban, felkérte a TÜV Rheinlandot, mint független szervezetet, hogy hitelesítse a modell által elérhető üzemanyag megtakarítást. Ennek következtében a TÜV Rheinland tesztsorozatot szervezett a Renault Trucks T Optifuel modell üzemanyag fogyasztásának pontos és részletes tesztelésére. A tesztek eredményeképpen 10,9%-os megtakarítást hitelesítettek a standard T és a T Optifuel között.

« A független szervezet által hitelesített eredmény bizonyítja, hogy ügyfeleinknek érdemes a Renault Trucks T Optifuel modellt választaniuk. » magyarázza Bruno Blin, a Renault Trucks elnöke. « A T legfontosabb tulajdonságaihoz jönnek még az aerodinamikai felszerelések, az intelligens technológiák, melyek jelentősen lecsökkentik az üzemanyag költségeket és nagyban hozzájárulnak a gazdaságos működtetéshez. »

A T Optifuel egy komplex termék, mely magába foglalja a kedvező üzemanyag fogyasztásra kalibrált járművet és a Renault Trucks oktatói által biztosított gazdaságos vezetési Optifuel Tréninget. Az összehasonlítás egy standard T-vel történt, melynek a vezetője nem kapott előzetesen Optifuel Traininget.

A tesztelés során a TÜV Rheinland két tapasztalt gépkocsivezetőt választott ki, akik gyakorlottak a nemzetközi fuvarozásban. A Renault Trucks biztosította a járműveket és a félpótkocsikat, valamint a gazdaságos vezetés oktatást. Mindkét jármű Renault Trucks T 4×2-es nyergesvontató volt, EURO6 DTI11 literes és 430 LE-s motorral, és ugyanazzal a hídáttétellel (2,64). Az egyik egy stadard jármű volt, a másik Optifuel felszereltségű. A tesztelés és az eredmény hitelessége érdekében a TÜV Rheinland részletesen megvizsgálta a két szerelvény adatait, így például a gumiabroncsok nyomását, kopását, vagy a súlyukat és a műszaki paramétereiket.

renault-trucks-t-optifuel-alagutban-2015Az Optifuel változat szériában tartalmazza az összes elérhető aerodinamikai felszerelést (állítható oldalsó és tető légterelők, az ajtók alsó részének meghosszabbítása, oldalsó burkolat) melyek maximalizálják az áramvonalasságát. Ezen kívül tartalmazza a Fuel Eco csomagot, (power üzemmód letiltás, eco cruise control Optiroll funkcióval, kikapcsolható levegőkompresszor, változó szállítású kormányszivattyú, automatikus motorleállítás). És a jármű limitált maximális sebessége 85 km/h.

A TÜV Rheinland egy 200 km-es útvonalon végezte, melynek profilja megfelel a nemzetközi fuvarozás útvonalainak. Mindkét jármű terhelése 32 tonna volt. Az első tesztelési napon mindkét gépkocsivezető kétszer tette meg a 200 km-es utat, először egyik majd a másik szerelvénnyel, a félpótkocsikat nem cserélték a vontatók mögött. Másnap mindketten részt vettek egy a Renault Trucks szakértője által tartott Optifuel tréningen. A harmadik napon pedig ismét megtették a tesztútvonalat felhasználva az oktatás során szerzett ismereteket.

A TÜV Rheinland által kidolgozott tesztelési metódus nagyon szigorú és lehetővé teszi, hogy elkülönüljenek a tesztelt járművek valódi tulajdonságai és kizárja azokat a külső tényezőket, melyek hatással lehetnek még a fogyasztásra, így például a külső hőmérséklet, a félpótkocsit különböző gurulási tulajdonsága vagy a közlekedési viszonyok.

A tesztelés eredményeképpen a TÜV Rheinland szakértői megállapították, hogy az oktatás után a Renault Trucks T Optifuel 10,9%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasztott, mint a standard felszereltségű Renault Trucks T.

renault-t-optifuel-2015Ez az eredmény ismételten megerősíti a T Optifuel kiváló tulajdonságait az üzemagyag fogyasztás területén, valamint a gazdaságos vezetési oktatás fontosságát. Bizonyítja, hogy a Renault Trucks hatásos és hatékony eszközöket kínál az ügyfeleinek a tevékenységük eredményessége érdekében.

A T járműcsalád egyensúlyt teremt a gazdaságos üzemeltetés és a kényelem között a fuvarozók számára. Hála aerodinamikus fülkéjének a járműcsalád egyesíti a hatékonyságot és az alacsony üzemanyag fogyasztást, mely kivívta az elismerést a márka számára.

A Renault Trucks távolsági szállítási járműcsaládja hozzájárul a tulajdonos üzemanyag költségeinek jelentős csökkentéséhez. Formájának, 12°-os dőlésszögű szélvédőjének – mely a Cx értékez 12%-kal javítja- és új, nagyobb nyomatékot adó hajtásláncának köszönhetően a piac egyik legkedvezőbb fogyasztású járművét alkotta meg.

Egy T Optifuel vásárlásával az ügyfél már a 17. hónapra visszanyeri a befektetését, mely kevesebb, mint a nemzetközi vontatóknál tapasztalható átlagos 60 hónapos működési periódus egyharmada.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 280 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?