Baleset-megelőzés Biztonság Hírek Járműtechnika

Apa, kölcsönadod a kocsit?

Jól jön a közlekedésbiztonsági rendszer, mikor nem vagyunk a gyerek mellett a kocsiban.

Egy szülő számára kevés dolog fontosabb, mint gyermeke biztonsága. Az óvó papák és mamák minél jobban igyekeznek vigyázni a kis lurkókra, akik az évek előrehaladtával természetesen egyre távolabb kerülnek tőlük, egyre önállóbbá válnak. Először óvodába, majd általános iskolába mennek, előbb-utóbb telefont is kapnak, hogy minél egyszerűbben lehessen áthidalni az egyre növekvő távolságot. Ennek a folyamatnak az egyik legkomolyabb – és a szülők számára legnehezebb – állomása, mikor a csemete eljut a jogosítvány megszerzéséig, és célba veszi a közutakat.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Ám mivel önálló jövedelemmel még nem rendelkezik, törvényszerű, hogy a szülői járműre fáj majd a foga.

Azonban hogyan lehetünk teljes mértékig biztosak abban, hogy a barátok előtt nem fog kockázatos manőverekbe kezdeni az autóval? Hogy nem száguld át a sebességhatáron? Arról nem is beszélve, hogy tapasztalatlan vezetőként még gyakorlásra, irányításra és nem utolsósorban mentorálásra szorul. Erre a dilemmára nyújthatnak a szülőknek megoldást és megnyugvást a passzív közlekedésbiztonsági rendszerek, amelyek vezetés közben, közvetlenül a volánnál figyelmeztetik a gyereket: a rendszer intelligens kamerája a gyalogosok és járművek mellett a sávokat és a közlekedési táblákat is monitorozza, érzékeli.

Hallható, látható, érezhető, rezgő szignálokkal figyelmeztet, ha a sofőr például bármilyen okból letérne az adott forgalmi sávból, így egyebek mellett az elalvásos balesetek megelőzésében is nélkülözhetetlen lehet. Ráadásul utána, könnyedén elérhető kimutatások és statisztikák segítségével pofonegyszerűen ellenőrizhető, hogyan közlekedik a gyermek, mikor nincs vele senki.

Ilyen és ehhez hasonló rendszerek megléte mellett a jövőben bizonyára minden szülő nyugodtabban adja oda az autóját, hisz minimális befektetés mellett sokkal nagyobb biztonságban tudhatja gyermekét.

Forrás: i-Cell
.

(Ezt a cikket 143 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.