Átvette első új Volvo FH nyerges vontatóit a Kozák-Trans Kft.

Június 18-án öt új, metálfekete Volvo FH 500 Euro 6 Globetrotter nyerges vontatót vett át a több mint száz tehergépkocsit számláló flottával rendelkező Kozák-Trans Kft. Ezáltal új fejezet kezdődött a kiskunmajsai cég és a svéd márka kapcsolatában. Kozák Attila tulajdonos és ügyvezető igazgató örömmel számolt be arról, hogy mi állt a döntés hátterében.

A Kozák-Trans Kft. öt új Volvo FH 500 Euro 6 Globetrotter nyerges vontatójának átadása. A képen balról jobbra: Dér Péter, a Volvo Hungária Kft. kereskedelmi igazgatója, Kozák Attila és Kozák Gellért, a Kozák-Trans Kft. tulajdonosai és Dévai József, a Volvo Hungária Kft. területileg illetékes értékesítője.
A Kozák-Trans Kft. öt új Volvo FH 500 Euro 6 Globetrotter nyerges vontatójának átadása. A képen balról jobbra: Dér Péter, a Volvo Hungária Kft. kereskedelmi igazgatója, Kozák Attila és Kozák Gellért, a Kozák-Trans Kft. tulajdonosai és Dévai József, a Volvo Hungária Kft. területileg illetékes értékesítője.

Kozák Attila vállalkozása 1989-ben indult belföldi fuvarozással, majd 1997-ben megalapult a Kozák-Trans Kft., ma pedig már cégcsoportként működik, amely tégla- és raklapgyártással is foglalkozik, és összesen 320 főt alkalmaz. Maga az árufuvarozási tevékenység is igen sokszínű, hiszen a nemzetközi ponyvás és hűtős szállítás mellett főként belföldi mozgópadlós, silós, erdészeti, illetve speciális fuvarozás is szerepel a profilban. A flottában jelenleg 104 tehergépkocsi dolgozik, amelyeknek mintegy tíz százaléka Volvo gyártmányú.

„Az első Volvónkat 1994-ben vettük, ez még egy használt F12 volt. Azóta folyamatosan megtalálható több-kevesebb Volvo a flottánkban, ugyanis nagyon elégedettek vagyunk ezzel a márkával. Például egy 16 éves FH a mai napig megbízhatóan üzemel nálunk, 1,6 millió kilométerrel a számlálójában, a vezetője ragaszkodik ehhez a vontatóhoz.” – kezdte Kozák Attila. Mint elmondta, eddig használtan szerezték be Volvóikat, most először vásároltak újakat.

„Idén tavasszal vettünk négy használt, 2013-as FH Classic 460 Euro 5 EEV vontatót a Volvo Hungária Kft. Cinkotai úti telephelyén, és akkor találkoztunk először testközelből az új generációs FH-val. Nagyon megtetszett az elegáns megjelenése, ezenkívül más fuvarozóktól is jókat hallottunk az új FH-ról. Ezért kértünk egy tesztjárművet, amellyel jó üzemanyag-fogyasztást tapasztalatunk, valamint a gépkocsivezető kollégáink tetszését is elnyerte a gépkocsi. Így megrendeltünk öt új FH 500 Euro 6 Globetrotter nyerges vontatót, amelyeket rövid időn belül leszállított a Volvo. Ezek hűtős félpótkocsival dolgoznak majd Európa-szerte.” – tette hozzá Kozák Attila fia, Kozák Gellért, aki szintén a cég vezetésében dolgozik.

Kozák Gellért, a Kozák-Trans Kft. tulajdonosa és Dévai József, a Volvo Hungária Kft. területileg illetékes értékesítője.
Kozák Gellért, a Kozák-Trans Kft. tulajdonosa és Dévai József, a Volvo Hungária Kft. területileg illetékes értékesítője.

A Kozák-Trans Kft. kézi sebességváltóval rendelte meg az új Volvóit, ugyanis a flotta többi tehergépkocsija is manuális váltós, így jobban összehasonlíthatók lesznek ezek üzemeltetési adatai a többiével. Mivel a cég szerelvényei egy gépkocsivezetővel közlekednek, a Globetrotter fülkére esett Kozák Attila és fia választása, nem tartották szükségesnek az XL kivitelt. A gázolajtartályok összesen 1100 literes kapacitása pedig a háromezer kilométeres körfuvarok esetén is biztosítja, hogy mindig a saját telephelyen tankolhassanak a járművek.

Mind az öt új vontatóba bekerült a Dynafleet flottairányító rendszer készüléke, a Kozák-Trans Kft. az üzemanyag-fogyasztás és a helymeghatározás modult használja majd. A sofőrök pedig hamarosan elvégzik a Volvo Hungária Kft. gazdaságos vezetést oktató továbbképzését, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki a korszerű járművek tudásából. Ezenkívül a cég három évre szóló Kék szerződést kötött az új vontatókra, amely teljes körű karbantartást foglal magában.

„Ha beválnak az új Volvók, akkor a későbbiekben további beszerzésekkel szeretnénk majd növelni ezek részarányát a flottánkban.” – mondta Kozák Attila.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Volvókkal több mint két évtizede elégedett Kozák-Trans Kft.-nek most már új járműveket is átadhatunk. Bízunk abban, hogy ezekkel is nagyon jó üzemeltetési tapasztalatokat szereznek majd, így a mostanit további beszerzések követik.” – fűzte hozzá Dér Péter, a Volvo Hungária Kft. kereskedelmi igazgatója a járművek átadásakor.

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 3543 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?