Határinfó Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

A forgalom erősödésére számít a rendőrség a röszkei határátkelőnél

Már ettől a hétvégétől a forgalom erősödésére számít a rendőrség a röszkei határátkelőhelyen, mert a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Torlódás a röszkei határátkelőnél 2014. július 19-én. A kilépő személyautóknak 3 órát, a buszoknak és a kamionoknak 1 órát kell várakozni. MTI Fotó: Donka Ferenc
Illusztráció – Torlódás a röszkei határátkelőnél 2014-ben. – MTI Fotó: Donka Ferenc

Szenti Szabolcs közölte, az elmúlt évek tapasztalatai szerint június végétől augusztus első feléig várható torlódás a határátkelőhely kilépőoldalán, míg július második felétől egészen augusztus végéig a belépő irányú forgalom lesz erős. A legkritikusabb időszak július utolsó kettő és augusztus első két hete, amikor hétvégente mindkét irányban jelentős várakozások alakulhatnak ki.

Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a röszkei autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet – tudatta az őrnagy.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség a hazai és külföldi társszervekkel együttműködve felkészült arra, hogy a csúcsforgalom idején az átkelőhely teljes kapacitáson működjön.

Az autósoknak azt tanácsolja a rendőrség, hogy indulás előtt tájékozódjanak a police.hu-n az aktuális várakozási időkről, vagy hívják a röszkei határátkelőhelyet a 30/466-1026-os telefonszámon. Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni, a két utóbbit naponta 7 és 19 óra között vehetik igénybe az utazók.

Forrás: MTI  (bkzg \ bám \ hgp)
.

(Ezt a cikket 152 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .