Gazdaság Hírek Közút

Jávor Benedek: a kormány belátta tévedését az M4-es ügyében

Jávor Benedek PM-es európai parlamenti (EP) képviselő szerint a kormány belátta a tévedését az M4-es ügyében.

Munkagép dolgozik a leendő M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építésén Zagyvarékas közelében, 2015. március 27-én. A kormány visszavonta az Európai Bizottságtól az M4-es projekt EU-s programként való elismertetését. Emiatt várhatóan felfüggesztik a jelenleg folyamatban lévő beruházást és új közbeszerzési eljárást írnak ki. MTI Fotó: Bugány János
Munkagép dolgozik a leendő M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építésén Zagyvarékas közelében, 2015. március 27-én. A kormány visszavonta az Európai Bizottságtól az M4-es projekt EU-s programként való elismertetését. MTI Fotó: Bugány János

A politikus ezt Orbán Viktor miniszterelnök szerdai nyilatkozatára reagálva mondta az MTI-nek. A kormányfő Szolnokon arról beszélt, hogy meg fog épülni az M4-es, de nem autópályaként, hanem autóútként.

Jávor Benedek jelezte, ő “a szakmailag teljesen megalapozatlan” autópálya-építés helyett már az elejétől kezdve autóútfejlesztést javasolt. Ezt végre a kormány is belátta – tette hozzá.

Az EP-képviselő a miniszterelnök nyilatkozatából hiányolta a bocsánatkérést az adófizetőktől, akiknek – mint mondta – sok tízmilliárd forintját dobták ki az ablakon azzal, hogy hozzákezdtek megépíteni egy szakmailag is védhetetlen autópályát.

Jávor Benedek szerint amit az M4-esből eddig megépítettek, annak költségeit elfogadhatatlanul magas áron számolták el.

Úgy összegzett: az M4-beruházás annak bizonyítéka, hogy a kormány képtelen reálisan felmérni, milyen projektekre van szükség.

A PM-es politikus szerint a következő kérdés az, hogy a fejlesztésnél is “a valós költségekkel köszönőviszonyban sem lévő” árakat számolnak-e majd el.

Forrás: MTI  (bhz \ bhi)
.

(Ezt a cikket 151 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .